Euro-Becali » Goian si Dica au semnat cu Giovanni Becali!


Intră acum și în grupul de

Lovitura de teatru în Ghencea! Interdictia impusa de Gigi Becali jucatorilor sai înca din urma cu mai bine de sase ani, si anume de a nu fi impresariati de catre varul Ioan Becali, a fost mai nou rupta de catre acelasi latifundiar, într-un mod cu totul si cu totul surprinzator.

Acest lucru s-a produs la cererea a doi dintre cei mai în forma jucatori ai Stelei, Dorin Goian si Nicolae Dica semnând contracte cu firma de impresariat condusa de fratii Giovanni si Victor Becali. Initial, cei doi fotbalisti au discutat cu Ioan Becali dar, conform Gazetei Sporturilor, raspunsul primit de la celebrul agent ar fi fost urmatorul: „Mai întâi trebuie sa îi cereti voie lui Gigi, altfel eu nu ma bag”. Zis si facut.

Goian si Dica s-au prezentat la „Palat”, unde i-au comunicat patronului intentiile: „Asa vom putea si noi sa ne transferam mai usor în strainatate si sa jucam la mari cluburi”. Oarecum surprinzator, latifundiarul din Pipera nu a stat mult pe gânduri si a acceptat, dorind, se pare, cu orice pret, sa îi vânda pe cei doi în „mercato”-ul din aceasta iarna, la preturile stabilite în urma cu o saptamâna: Goian – 10 milioane de euro, Dica – 5 milioane de euro. Episodul cu pricina a fost confirmat si de catre principalul finantator al Stelei. „Au venit baietii la mine acum câteva zile, este adevarat, am vorbit cu ei, mi-au spus ca vor sa semneze întelegeri cu Giovanni, pentru ca în cazul unui transfer în strainatate sa ajunga la o echipa mare, cum au ajuns Mutu si Chivu.

Nu va mint cu nimic pentru ca nu am de ce”, a declarat Gigi Becali pentru acelasi ziar. Latifundiarul surprinde în continuare (probabil sondajele sunt de vina), marturisind ca nu detine controlul deplin asupra jucatorilor sai, în ciuda ultimelor evenimente petrecute în Ghencea. „Ce puteam eu sa le zic lor? Sa le interzic baietilor sa semneze? Nu pot, ca nu fac eu ce vreau cu jucatorii de la Steaua, ca nu sunt jucatorii mei. Sa semneze cu cine vor ei si cel mai important este sa le fie lor bine”, a mai tinut sa precizeze patronul formatiei ros-albastre. Întelegerea celor doi fotbalisti ai Stelei cu firma fratilor Becali ar putea reprezenta mult mai mult de atât. În esenta, contractele de impresariere ale lui Dica – aflat deja sub întelegere cu firma Ana-Mariei Prodan – si Goian ar putea pecetlui împacarea dintre Gigi si verii sai, Victor si mai ales Ioan Becali.

O împacarea de-a dreptul istorica, daca tinem cont de trecut. În 2001, la un an de la preluarea Stelei, latifundiarul din Pipera s-a certat violent cu verii sai, marul discordiei fiind Adrian Neaga. Transferat de la FC Arges în Ghencea, Rica a discutat direct cu Gigi Becali, desi era impresariat de Giovanni. Urmarea – Gigi a rupt orice relatie cu verii sai primari, timp de sase ani evitându-i pe acestia si ignorându-i cu fiecare ocazie. Evident, si viceversa. Sâmbata însa, au aparut primele semne de împacare. Giovanni l-a invitat pe Gigi la petrecerea prilejuita de majoratul fiicei Andreea, cei doi veri îmbratisându-se si discutând ore în sir. „M-am împacat cu Giovanni, asa este.

Am fost sâmbata seara la majoratul fetei lui, m-am simtit foarte bine, am stat la masa cu el, am vorbit si gata! Asta a fost! Eu nu sunt un om rautacios! M-am împacat cu Giovanni si e foarte bine. Nu mai vreau sa particip la nici un scandal, pentru ca îmi fac rau si nu mai vreau deloc sa mi se întâmple asa ceva”, a explicat Gigi Becali. Viitoarea campanie electorala se pare ca l-a schimbat – probabil doar în aparenta – nespus pe latifundiar. Finantatorul gruparii ros-albastre pare pus pe „fapte bune”, pe lânga împacarea cu verii sai, aducând în Ghencea simbolul Stelei si încercând, mai nou, cooptarea a altor doua foste glorii ale clubului: Helmuth Duckadam si Emerich Ienei.

Sfatuit probabil de bravii sai consilieri, ce alte surprize de proportii va mai pregati oare latifundiarul?! Sa asistam oare pe viitor la un episod lacrimogen, în care Gigi îi va cere scuze, public, nasului Gica Hagi?! Sau la altul, la fel de impresionant, în care se va împacat definitiv – sau pâna în 2009 – cu „dusmanii” Borcea, Copos si Paszkany?! Ori, de ce nu, sa asistam la un eveniment si mai surprinzator, si anume la retragerea lui Gigi Becali de pe fotoliul de „antrenor-selectioner” al Stelei?! Vom trai si vom vedea…


Intră acum și în grupul de