Deputatul PSD Mirela Adomnicai il acuza pe Traian Basescu de „atitudine parsiva si lasa”


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicai l-a criticat dur pe presedintele tarii Traian Basescu acuzându-l într-o conferinta de presa de „atitudine parsiva si lasa” în cazul divergentelor pe care România le are cu Ucraina privitor la largirea canalului Bîstroie. Parlamentarul sucevean sustine ca presedintele Basescu nu a aplicat prevederile din Tratatul Constitutional al Uniunii Europene semnat recent la Lisabona si în care se prevede foarte clar ca orice problema de mediu excede interesele României.

Mirela Adomnicai l-a mai acuzat pe presedinte ca nu s-a implicat în scandalul generat de un cetatean român în Italia, care zilele trecute a omorât o localnica, motiv pentru care Guvernul de la Roma a decis masuri aspre de represiune pentru cetatenii comunitari care savârsesc acte împotriva ordinii publice din Italia. „Presedintele nu a întreprins nimic pentru a convinge autoritatile italiene ca nu toti românii sunt infractori. Problema trebuia rezolvata juridic iar lipsa de reactie a presedintelui a pus într-o postura foarte delicata cei peste 2,5 milioane de români care lucreaza în afara granitelor”, a mai spus deputatul sucevean.

Mirela Adomnicai este de parere ca presedintele Traian Basescu „trebuia sa negocieze reactia autoritatilor italiene. Din punctul meu de vedere nu este întâmplatoare lipsa de reactie a presedintelui mai ales ca a avut la începutul mandatului sau cuvinte negative la adresa câtorva tari”, a mai spus parlamentarul PSD.


Intră acum și în grupul de