Acasă Actualitate Problemele legate de producerea si transportul energiei termice vor lua sfarsit

Problemele legate de producerea si transportul energiei termice vor lua sfarsit


Intră acum și în grupul de

Aflat la Suceava, secretarul de stat în MIRA, Marian Petrache a declarat, vineri într-o conferinta de presa ca, în ultimii trei ani, s-au investit în sistemul de termoficare, de la bugetul statului, aproximativ 15 000 de miliarde de lei vechi, din care aproximativ 600 de miliarde de lei vechi, la Suceava. Acesta a precizat ca de anul viitor vor fi finantate lucrari de modernizare a sistemului de termoficare cu fonduri guvernamentale daca primariile vor putea dovedi ca pot asigura o cofinantare de 50 la suta si o strategie „pliata pe strategia nationala”.

Potrivit Strategiei nationale, în domeniul termoficarii urmeaza sa fie investita, pâna în 2015 suma de 1,5 miliarde de euro, a mentionat secretarul de stat în MIR adaugând ca, spera ca în câtiva ani sa nu mai fie o problema producerea si transportul energiei termice. „Ramâne sa rezolvam îmbunatatirea coeficientului termic la cladiri”, a afirmat Marian Petrache.



El a aratat ca în România sunt în prezent 101 furnizori de energie termica în sistem centralizat care furnizeaza apa calda si caldura unui numar de aproape cinci milioane de cetateni si a adaugat ca în urmatorii doi ani urmeaza sa fie finalizate reabilitarile retelelor de distributie, urmând ca apoi sa fie realizate investitii în sursele de producere a energiei termice.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version