PD lanseaza avertismente


Intră acum și în grupul de

Presedintele organizatiei judetene a PD Suceava, Eugen Constantin Uricec a avertizat partidele politice sa nu umble în aceasta campanie electorala cu dezinformari sau atacuri la persoana pentru a-si atrage voturile cetatenilor. Eugen Uricec a lansat acest avertisment în conditiile în care are semnale potrivit carora spre finalul campaniei pentru alegerile europarlamenare unele formatiuni politice ar urma sa foloseasca o serie de arme nedemocratice.

„Tinând cont de activitatea politica din România în acest moment precum si de faptul ca acum PD este acreditat de cetateni ca cel mai puternic partid din tara fac un apel catre toate fortele politice ca în campania electorala sa foloseasca modul cel mai corect si democratic de exprimare fara a apela la dezinformari, manipulari sau alte arme de acest gen specifice unei epoci demult apuse.

Nu în ultimul rând fac un apel catre cetatenii judetului sa voteze lista PD pentru Parlamentul European cel mai credibil partid din România în acest moment care face parte din marea familie a Partidului Popular European, partidul cu cea mai mare reprezentare în Parlamentul European”, a spus Eugen Uricec.  

Acesta a precizat ca cele 114 organizatii locale ale PD din judet sunt angrenate cu toata logistica în campania electorala pentru alegerile europarlamentare, campanie care se deruleaza sub sloganul „Democrati în România, populari în Europa!”. „În primul rând s-a constatat ca decizia luata de Guvern ca referendumul sa aiba loc în sectii de votare distincte fata de cele pentru Parlamentul European este o masura care nu se justifica din punct de vedere organizatoric si economic.

În esenta cetateanul este nemultumit ca trebuie sa se deplaseze dintr-un loc în altul pentru a-si exercita votul când foarte simplu era ca ambele evenimente sa se întâmple în acelasi loc. De asemenea foarte multi dintre cetatenii judetului sunt nemultumiti de modul în care a fost gestionata relatia guvernului României cu institutiile europene. Mai concret întrebarea care devenea generica era „de ce România nu a reusit în 2007 sa atraga fondurile care i-au fost alocate pentru dezvoltare?”, tinut sa precizeze Eugen Uricec.

Acesta a adaugat ca principalul lucru avut în vedere este ca cetatenii sa-si exercite dreptul câstigat prin Constitutie si sa-si aleaga reprezentantii cei mai buni în Parlamentul European. „Din acest punct de vedere si prin contactele directe ale militantilor nostri putem spune ca în mod majoritar optiunea alegatorilor este PD”, a spus în final liderul judetean al PD. 


Intră acum și în grupul de