Multa imaginatie si distractie la “European pizza party”


Intră acum și în grupul de

În cadrul actiunii „Saptamâna europena a tineretului”, Asociatia “Juventus” si Fundatia “Ana” au organizat, la sfârsitul saptamânii trecute, “European Pizza party” la restaurantul Venetia, situat în cartierul sucevean Areni, unde au participat reprezentanti ai Consiliului Judetean, Universitatii „Stefan cel Mare”, Inspectoratului Scolar, Consiliului Local al Tineretului în frunte cu primarul tinerilor, oameni politici suceveni din PD, PC, PNL si PSD.

Moderatorii evenimentului au format sase echipe, având ca scop pregatirea unei pizza. Usor de spus, dar greu de facut, pentru ca sarcina participantilor la concurs a fost putin îngreunata de tema pe care au primit-o din partea organizatorilor. Cu alte cuvinte, membrii echipelor au fost nevoiti sa dovedeasca nu doar talentul culinar, ci si imaginatia în pregatirea unei pizza care sa sugereze: discriminarea, quatro parlamentari, toleranta, coruptie, unitatea în diversitate.

Organizatorii le-au pus la dispozitie participantilor toate ingredientele de care au avut nevoie pentru a face o pizza, ba chiar au raspuns cu promptitudine si solicitarilor suplimentare. “Bucatarii” au primit sorturi si bonete, iar printre hohote de râs si comentarii hazlii au încropit în doar doua minute mâncarea italieneasca.

La finele concursului, câte un reprezentant al fiecarei echipe a prezentat… opera. Echipa care a avut ca tema „Discriminarea” a scos la iveala discriminarea pozitiva si negativa. “Daca ar fi sa mâncam noi aceasta pizza, atunci ar fi autodiscriminarea”, a precizat universitarul Florin Pintescu, membru al echipei. Cei care a avut ca tema “Quatro parlamentari”, au reusit sa astearna un zâmbet, atât pe blatul pizzei pe care au gatit-o, cât si pe fetele celor aflati în sala. O prezentare plina de umor au facut membrii echipei care a avut ca tema “Coruptia”. Acestia au încercat sa-i mituiasca cu un “caltabos”, dar si cu un plic, pe membrii juriului. În pizza care sugera “Unitate în diversitate”,  bucatarii au pus multe ingrediente, în timp ce pizza „Toleranta” a fost “sub acoperire”, pentru ca a avut doua blaturi, ingredientele, fiind acoperite cu aluat. Interesanta a fost si pizza “Crai nou”, care le-a zâmbit celor aflati în sala, având parte si de o prezentare “delicata”.

Cum era de asteptat, echipa care a avut ca tema “Coruptia” a câstigat concursul, primind din partea organizatorilor o sticla de sampanie fara alcool, pentru o “prezentare spumoasa”.

Finele evenimentului a fost marcat de doi frati, Florin si Claudiu Toader din Bucuresti, care au o singura pasiune – pizza. Cei doi au facut o demonstratie de virtuozitate în fata publicului.


Intră acum și în grupul de