Bucovina ar putea deveni cunoscuta in toata Europa gratie produselor alimentare traditionale


Intră acum și în grupul de

Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Suceava face demersuri pentru omologarea produselor alimentare traditionale din Bucovina.  
Directorul executiv al DSVSA Suceava, doctor Petrea Dulgheru, a declarat recent ca omologarea acestor produse trebuie avizata de forurile europene de la Bruxelles si ca se va încerca o derogare pentru înfiintarea unui abator de capacitate mica în judetul Suceava în care sa se prepare produse traditionale marca „Bucovina”, existând posibilitati de finantare. Petrea Dulgheru a precizat ca mici unitati de producere a alimentelor traditionale exista în Austria si Germania si ca aici se utilizeaza doar carne provenita de la animale furajate natural.  
Bucovina ar putea deveni cunoscuta în toata Europa gratie produselor alimentare traditionale, este de parere seful DSVSA Suceava.
Nu de putine ori oaspetii veniti din tarile Uniunii Europene s-au aratat încântati de Bucovina si de alimentele traditionale cu care au fost serviti.
Delegatiile au apreciat la superlativ produse precum caltabosul, cârnatii de casa, pastrama de cerb, dar si fructele de padure, concluzionând ca acestea ar trebui promovate pe piata europeana.  


Intră acum și în grupul de