Acasă Actualitate Inspectia Sanitara a suspendat activitatea bucatariei Spitalului Judetean

Inspectia Sanitara a suspendat activitatea bucatariei Spitalului Judetean


Intră acum și în grupul de

Inspectia Sanitara de Stat din cadrul ASP Suceava a suspendat luni, activitatea la bucataria Spitalului Judetean Suceava pentru ca lucrarile de reabilitare au început si nu exista garantia ca vor respecta normele de igiena în prepararea hranei. Afirmatia apartine sefului Inspectiei Sanitare de Stat, dr. Ludovic Abitei. Inspectorii sanitari au efectuat un control la blocul alimentar al spitalului, întrucât acestia au dat termen ca pâna la 1 noiembrie sa aiba loc igienizarea bucatariei.

Ludovic Abitei a precizat ca în bucatarie au început deja lucrarile de înlocuire a geamurilor, respectiv montarea termopanelor, si de aceea a atentionat conducerea spitalelor sa gaseasca solutii pentru ca mâncarea sa nu fie gatita concomitent cu efectuarea lucrarilor. Ulterior, seful ISS a luat decizia de oprire a activitatii blocului alimentar pâna la definitivarea lucrarilor, neavând siguranta ca vor fi respectate indicatiile sale de a nu se prepara mâncarea în praf si var.



Reabilitarea bucatariei spitalului judetean este absolut necesara având în vedere ca si DSVSA a avertizat conducerea unitatii ca nu-i mai da aviz de functionare daca nu se iau masuri de reparare si igienizare. Valoarea lucrarilor care vor avea loc în perioada urmatoare se ridica la circa 10 miliarde, bani alocati de minister, directorul spitalului sperând ca ele vor fi încheiate pâna pe 31 decembrie.

Pe de alta parte, directorul Spitalului Judetean, Costica Dascaliuc a mentionat ca va insista pe lânga ASP Suceava sa ridice decizia de suspendare si a mai adaugat ca se afla în discutii cu firme de katering pentru asigurarea hranei pacientilor.   


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version