Autoritatile sucevene se asteapta la „batai de cap” privind predarea proceselor verbale ale sectiilor de votare ale celor doua scrutine


Intră acum și în grupul de

Cea mai importanta problema cu care se vor confrunta autoritatile sucevene la organizarea alegerilor europarlamentare si a referendumului este legata de modul în care vor fi primite procesele verbale ale celor doua scrutine.

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a spus ca situatia privind gestionarea predarii proceselor verbale ale sectiilor de votare la cele doua Birouri electorale de circumscriptie care vor functiona în sediul Palatului Administrativ este cea mai dificila.

„Vor veni sa aduca procesele verbale ale sectiilor de votare cel putin trei mii de oameni si va trebui sa gestionam aceasta situatie”, a spus Orest Onofrei.

Prefectul de Suceava a spus ca au fost identificate spatii pentru aproape toate cele 1008 sectii de votare ce vor fi organizate pentru alegerile europarlamentare si referendum, fiind înca în discutie locatiile pentru zece sectii de votare, aratând ca problema va fi solutionata pâna joi.

Orest Onofrei a spus ca sectiile de votare pentru referendum vor avea acelasi numar cu cele pentru alegeri europarlamentare, doar ca cele pentru referendum vor avea terminatia „RVU” de la referendum pentru vot uninominal.

„Va trebui sa dublam oamenii de ordine si paza pentru sectiile suplimentare”, a mai spus prefectul Onofrei.

Acesta a mai spus ca printre problemele care mai pot aparea la aceste scrutinuri sunt cele referitoare la solicitarea urnei mobile de persoane netransportabile care vor trebui sa precizeze expres pentru ce doresc sa voteze pentru ca pot vota doar la alegeri europarlamentare sau doar la referendum. 


Intră acum și în grupul de