Peste 500 de mașini au fost verificate de polițiștii suceveni în ultimele trei zile. Au fost aplicate amenzi de peste 110.000 lei


Intră acum și în grupul de

Peste 500 de mașini au fost verificate de polițiștii suceveni în ultimele trei zile, în urma unei dispoziții a șefului Poliției Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu.

politie amenzi

Potrivit IPJ Suceava, începând de săptămâna trecută, din ordinul ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, toate structurile MAI acționează la nivel național pentru atingerea obiectivului principal al anului 2016, siguranța cetățeanului.

Astfel, acțiunile au continuat și în zilele de 3, 4 și 5 martie a.c., la nivel naţional, pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul transportului de persoane și mărfuri.

„Polițiștii au desfășurat acțiuni punctuale în județele limitrofe cu statele non-UE, respectiv Satu-Mare, Maramureș, Suceava, Tulcea, Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Caraș-Severin, Mehedinți și Timiș, precum și în trenurile și navele de călători”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

În judeţul Suceava, polițiștii au organizat 51 de acțiuni și 26 de filtre rutiere, în cadrul cărora au fost controlate peste 500 de autovehicule.

De asemenea, au fost constatate 17  infracțiuni, dintre care 13 în flagrant delict și au fost aplicate 315 sancțiuni contravenționale, în valoare de 112.475  lei.

„Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt de asemenea priorități ale Poliției Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au desfășurat activități de prevenire şi combatere, fiind reţinute 16 permise de conducere şi retrase 15 certificate de înmatriculare”, se precizează în comunicatul Poliției Județene. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de