Peste 600 de elevi suceveni au absentat la prima probă a simulării examenului de Bacalaureat


Intră acum și în grupul de

Un număr de 602 liceeni suceveni au absentat, luni, la proba scrisă la limba română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat din totalul celor 11. 245 încrişi.

simulare BAC

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat că la proba scrisă la limba română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat s-au înscris 5768 de elevi de clasa a XI a din care s-au prezentat, luni, 5466 de elevi, iar 302 au absentat.

Anuţei a spus că 5447 de elevi din clasa a XII a s-au înscris pentru proba scrisă la limba română, iar dintre aceştia 5147 au participat, luni, la prima probă a simulării Bacalaureatului şi 300 au absentat.

Potrivit calendarului simulării examenului de Bacalaureat, în cursul zilei de marţi  se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale, miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar joi  doar elevii clasei a XII-a vor participa la proba la alegere a profilului şi specializării, în timp ce rezultatele or fi comunicate elevilor în data de 18 martie.

La simularea Examenului de Bacalaureat organizată, în anul 2015, aproximativ 48 la sută dintre elevii din clasa a XII-a din judeţul Suceava au obţinut medii peste 6.00, în timp ce la clasa a XI-a procentul celor cu medii de promovare a fost de circa 36 la sută.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de