Trei ilegalitati constatate de PSD Suceava in campania electorala a PNL, PD si PLD


Intră acum și în grupul de

Modul în care PNL, PD si PLD fac campanie electorala în judet, a fost criticat miercuri de PSD Suceava. Vicepresedintele PSD Suceava, Ovidiu Dontu, a spus într-o conferinta de presa ca PNL si primarul Sucevei, Ion Lungu, folosesc în campania electorala functionari ai Primariei care au distribuit în piete cartoane pentru înscris pretul având sigla PNL si sloganul „Promovam România”.

Acesta a afirmat ca cei care vând în pietele publice din municipiu au fost obligati de functionari ai Primariei sa-si puna preturile pe cartonasele cu sigla PNL.

În replica, liderul local al PNL, viceprimarul Angela Zarojanu, a afirmat ca autocolantele au fost distribuite într-o actiune de campanie, împreuna cu alte materiale electorale, si ca nimeni nu a fost fortat sa le aplice pe etichetele de preturi din piete.

De critica viceliderului social democratilor suceveni nu a scapat nici PLD, fiind acuzat de „publicitate agresiva si ilegala” în judet mentionând ca acest partid monteaza în localitati diverse bannere sau alte materiale electorale fara sa detina autorizatie. Ovidiu Dontu a cerut PLD sa faca dovada cel putin a unui certificat de urbanism. Acesta a aratat ca PLD are foarte multe materiale electorale întrebându-se de unde provin fondurile în conditiile în care estimeaza ca numai 20 de milioane de euro sunt bannerele publicitare.

Vicepresedintele PLD Suceava, deputatul Romica Andreica se declara surprins de valoarea avansata de Ovidiu Dontu, însa îi sugereaza acestuia ca în cazul în care are nelamuriri sa se adreseze Curtii de Conturi.

Vicepresedintele PSD Suceava a mai spus ca si PD încalca legea, folosind la afisaj copii cu vârste sub 15 ani, aratând ca este infractiune folosirea fortei de munca a copiilor. Acesta este contrazis de vicepresedintele PD Suceava, Florin Hrebenciuc care spune ca, de fapt, cei care lipesc afise sunt din Organizatia de Studenti a partidului.  

Vicepresedintele PSD Suceava spune ca toate aceste aspecte constatate vor fi reclamate la Biroul Electoral Judetean, si a mai adaugat ca vor fi sesizate institutiile competente sa efectueze verificari privind încalcarea legislatiei. Lupta strânsa pentru suprematie.


Intră acum și în grupul de