Specialistii in cadastru cauza intarzierilor in validarea cererilor de retrocedare in localitatile sucevene


Intră acum și în grupul de

Subprefectul de Suceava, Alexandru Baisanu, a declarat miercuri, ca a constatat ca în mai multe localitati sucevene întârzierile de solutionare a cererilor de retrocedare a terenurilor agricole sau forestiere este determinata de modul în care specialistii în cadastru lucreaza si nu efectueaza în timp util masuratorile pentru a realiza planurile cadastrale ce trebuie incluse în dosarele de retrocedare a terenurilor.

Acesta a argumentat cu situatia din comuna Saru Dornei unde doi specialisti în cadastru au încasat banii de la proprietarii de terenuri pentru planuri cadastrale, dar dupa un an acestia nu au finalizat lucrarea. „Practic este un cerc vicios. Oamenii nu pot depune planurile cadastrale la dosar din cauza specialistilor în cadastru care nu îsi fac treaba, iar comisiile locale de fond funciar nu pot înainta dosarele catre comisia judeteana pentru a fi validate sau invalidate pentru ca ele sunt incomplete”, a afirmat Alexandru Baisanu.   

Un sfert dintre dosarele de retrocedare nu au fost înca înaintare spre validare Comisiei judetene de fond funciar, a spus subprefectul Baisanu care a mentionat ca un numar de 20 de localitati sucevene nu au transmis nici jumatate din numarul de dosare, situatia din aceste localitati fiind verificata de specialisti de fond funciar ai Prefecturii Suceava.

Subprefectul de Suceava a solicitat Oficiului Judetean de Cadastru sa intervina de urgenta si sa ia masurile care se impun iar Agentiei Nationale a Arhivelor Statului i-a solicitat sa raspunda prompt celor care au nevoie de acte la dosarele de retrocedare. Alexandru Baisanu a mentionat ca exista situatii în care unii solicitanti au fost programati sa-si ridice actele dupa sase luni.


Intră acum și în grupul de