Cabine de vot din inox pentru referendum in comuna Zvoristea


Intră acum și în grupul de

O instruire cu primarii si secretarii localitatilor din judet privind organizarea alegerilor pentru Parlamentul European si Referendumul national privind introducerea votului uninominal a avut loc joi, la Prefectura Suceava.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a spus primarilor ca pentru dotarea sectiilor pentru referendum, în limita sumelor alocate, Prefectura poate pune la dispozitia primariilor o parte din materialele pentru confectionarea logisticii si sa comunice Grupului tehnic de lucru necesarul de materiale.

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei a declarat ca, mergând pe aceasta linie,  primarul comunei Zvoristea, Constantin Berariu a solicitat institutiei sa-i deconteze suma de 15.000 de lei, reprezentând contravaloarea confectionarii cabinelor de vot si a urnelor pentru referendum specificând faptul ca a folosit inoxul drept material pentru realizarea acestora. Acesta i-a raspuns ca, din pacate, nu poate deconta aceasta suma, fiind mult prea mare, dar a mai precizat ca în urmatorii primari ai comunei nu vor mai trebui sa confectioneze cabine de vot, acestea fiind îndeajuns de trainice.

Onofrei le-a solicitat primarilor ca dupa preluarea, împreuna cu presedintii sectiilor de votare, a buletinelor de vot sa semnaleze orice neconcordanta înregistrata la renumararea acestora, fata de datele înscrise în procesul verbal de predare-primire, Grupului tehnic de lucru de la Institutia Prefectului, pentru a se lua masurile ce se impun.

Prefectul judetului Suceava le-a mai solicitat primarilor sa asigure localizarea si identificarea corespunzatoare a sectiilor de votare pentru alegeri si referendum, prin indicatoare separate, având în vedere faptul ca majoritatea sectiilor de votare sunt organizate în acelasi imobil.

Acesta a mai precizat ca, în localurile sectiilor de votare, în zilele de 24 si 25 noiembrie nu se vor organiza nunti, botezuri, discoteci,  iar primarii vor lua masuri pentru încalzirea acestor spatii. 


Intră acum și în grupul de