Atitudinile xenofobe si excluziunea sociala nu sunt de natura a oferi solutii la problematica minoritatii rrome


Intră acum și în grupul de

Vicepresedintele PNL Suceava, Aurel Burciu, prorector al Universitatii „Stefan cel Mare” a declarat, miercuri, ca tensiunile dintre România si Italia si amplificarea lor, pot pune în pericol mostenirea culturala comuna de peste doua milenii. Acesta considera ca situatia se poate constitui într-un „precedent extrem de periculos” pentru consolidarea UE în deceniile ce vor urma.

Aurel Burciu, care este candidat al PNL pentru Parlamentul European, este de parere ca depasirea momentului actual impune „luciditate si negociere, compromis si sprijin reciproc”.

Acesta a spus ca nu crede ca pozitiile rigide, atitudinile xenofobe si excluziunea sociala  sunt de natura a oferi solutii la problematica minoritatii rrome din Europa.

„Apreciez ca vectorul major pentru integrarea sociala a unor minoritati etnice sau de alt tip rezida în educatie si toleranta”, a mai spus Aurel Burciu.

Acesta a exemplificat cu Universitatea „Stefan cel Mare” unde din acest an universitar s-a înfiintat programul de studii „Româna-Italiana” în cadrul Facultatii de Filologie unde studiaza 30 de studenti, proiectul fiind sustinut de regiunea italiana Abruzzo. 


Intră acum și în grupul de