PLD acuza modul discretionar in care au fost aprobate amendamentele la proiectul Legii bugetului pe 2008


Intră acum și în grupul de

Deputatul PLD de Suceava, Dumitru Pardau, acuza modul discretionar în care au fost aprobate amendamentele la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2008. Dumitru Pardau a declarat ca parlamentarii liberal democrati au depus mai multe amendamente la buget majoritatea fiind refuzate aratând însa ca aceleasi amendamente depuse de reprezentantii PSD si PNL au fost admise.

Acesta a exemplificat cu doua dintre amendamentele depuse la capitolul agricultura care au vizat extinderea irigatiilor prin achizitia de echipamente noi si subventionarea legumiculturii, pomiculturii, viticulturii si a fermelor mici,  a gospodariilor taranesti din zona de munte. «În cadrul comisiei de agricultura au aparut alte doua amendamente unul initiat de parlamentarii PSD si unul de cei ai PNL care se refereau la aceleasi capitole ca si amendamentele noastre care au fost aprobate.

În urma interventiei  mele directe în sedinta Comisiei pentru agricultura am intrat si noi ca si coinitiatori ai acestor amendamente. Practic într-un fel s-a recunoscut ca am depus si noi aceste amendamente cu toate ca sunt într-o valoare mult mai mica decât cea pe care am dorit sa fie acceptata. O singura concluzie se poate trage. Chiar dac tot  timpul colegii nostri din PSD si PNL spun ca agricultura nu are culoare politica prin modul discretionar în care au aprobat amendamentele demonstreaza contrariul si arata ca PNL si PSD  functioneaza în continuare în Parlament pe o mâna », a spus Dumitru Pardau.

Acesta a aratat ca PLD a depus si alte amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pe 2008 amintind de cele care vizeaza alocarea a câte 100 de miliarde de lei vechi pentru regularizarea râurilor Moldova si Suceava sau alocarea a 335 de miliarde de lei vechi pentru Spitalul din Vatra Dornei. « Sper ca acest amendament sa treaca în cadrul comisiilor de sanatate si buget daca nu îl voi sustine în plenul Parlamentului », a precizat Dumitru Pardau. Alte amendamente ale PLD, a spus deputatul liberal democrat, se refera la alocarea de fonduri pentru modernizarea unor drumuri judetene.

Este vorba de Panaci- Bilbor pentru care se solicita 460 de miliarde de lei vechi, Câmpulung Moldovenesc- Rarau-Crucea (380 de miliarde),  Gura Humorului-Manastirea Humorului- Sucevita (160 de miliarde de lei vechi),  Stulpicani- Câmpulung Moldovenesc (230 de miliarde) si Malini- Borca (250 de miliarde de lei vechi). « Ne asteptam la justificari ca, de ce am prins noi amendamentele. Cred ca trebuie sa trecem peste aceasta parte si sa gasim solutiile ca aceste drumuri sa fie reabilitate », a conchis deputatul Pardau.


Intră acum și în grupul de