Deputatul PSD Stan solicita ministrului Agriculturii reverificarea modului in care s-a impartit cota de lapte


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Ioan Stan a declarat vineri, într-o conferinta de presa ca situatia legata de cota de lapte „este o bataie de joc” si ca actiunea de alocare a cotei a fost facuta „din birou” si ca nu este conforma cu realitatea din teren.

Acesta a adus ca argument situatia unor crescatori de animale din localitatea suceveana Dolhasca ce detin patru vaci sau mai multe si nu au cota de lapte, în timp ce persoane care nu detin vaci, au cota de lapte. Parlamentarul PSD a afirmat ca se face specula cu cota de lapte, precizând ca cei care nu detin animale vând cota de lapte cu 1,5 euro/litru.
 

Deputatul sucevean transmite si un avertisment privind faptul ca unitatile de procesare a laptelui risca sa nu mai functioneze pentru ca nu pot folosi decât laptele livrat de cei care au alocata cota de lapte. Ioan stan a concluzionat ca cei care au lapte nu au cota si cei care au cota nu au lapte, si a solicitat ministrului Agriculturii, Dacian Ciolos, sa dispuna reverificarea modului în care s-a împartit cota de lapte.

Ion Stan a tinut sa precizeze ca aceasta reverificare nu afecteaza relatia cu UE pentru ca nu se solicita o modificare a cotei de lapte ci modul în care a fost împartita cota.


Intră acum și în grupul de