ISS a luat la verificat toate farmaciile spitalelor din judet


Intră acum și în grupul de

Inspectia Sanitara de Stat (ISS) din cadrul ASP Suceava a efectuat în ultimele doua saptamâni un control la farmaciile cu circuit închis din unitatile spitalicesti din judet. În timpul verificarilor inspectorii sanitari au constatat ca majoritatea au nevoie de renovare si reparatii, dotare cu mobilier corespunzator si aparatura de control pentru temperatura si umiditate, si de amenajarea unor vestiare.

Potrivit raportului întocmit de Inspectia Sanitara de Stat un numar de noua din cele unsprezece farmacii controlate nu dispun de spatiile necesare activitatii impuse de legislatia în vigoare- spitalele municipale din Falticeni, Câmpulung Moldovenesc si Vatra Dornei, Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung, Spitalul de Boli Cronice din Solca, Spitalul Orasenesc din Siret, Spitalul de Psihiatrie Cronici din Siret, Spitalul Vechi din Radauti si Spitalul Orasenesc din Gura Humorulul, iar patru nu au grupuri sanitare proprii Spitalul Orasenesc si Spitalul de Psihiatrie Cronici, ambele din Siret, Spitalul de Boli Cronice Solca si Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc.

Nici o farmacie nu are circuite functionale corespunzatoare normativelor si nici  acces separat pentru aprovizionarea cu medicamente.

Seful ISS Suceava, dr. Ludovic Abitei, a precizat ca farmaciile respective au primit termene clare pentru rezolvarea deficientelor constatate, în caz contrar risca sanctiuni. 


Intră acum și în grupul de