Primăria Suceava vrea să construiască zece parcări supraterane: cinci în zona centrală, trei în George Enescu, una la Primărie și una în zona Zamca


Intră acum și în grupul de

ion lunguPrimarul Sucevei, Ion Lungu, sustine o conferinta de presa:

”O problema presanta in Suceava e legata de locurile de parcare. Numarul de masini e foarte mare. Asta inseamna si bunastare, dar infrastructura nu ne permite sa le gazduim pe toate. Avem in plan un studiu pentru realizarea de parcari supraterane. Sunt 10 propuneri, 5 in zona centrala, 3 in George Enescu, una la Primarie si una in zona Zamca. Ar fi cam 28 de locuri de parcare pe nivel si vrem sa le punem in dezbatere publica ca sa vedem ce se potriveste in zona.

Se poate ajunge si pana la 5 niveluri, dar asta e in functie de zona respectiva si de conditiile de urbanism. Discutam de Piata Mare,unde e deja parcarea Primariei si se preteaza la supraterana.In zona palatului de finante si vor fi afectate si spatiile verzi. In zona Taylan mai e o portiune. Si in parcarea de la Hotel Bucovina se poate face.

Sunt si probleme de schimbarea mentalitatii si oameni vor trebui sa mearga cateva sute de metri pana la parcarea supraterana.

Undeva la 2 milioane de euro ar putea sa coste o parcare supraterana. Asta e estimativ pretul acum.

Legea achizitiilor publice s-a modificat si din acest an,  60% din valoarea achizitiilor trebuie facuta electronic. Toate licitatiile de la primarie se vor face electronic la Primaria Suceava si care sunt lansate pe SEAP. Eu sunt total de acord sa fie doar electronic licitatiile.

Avem un studiu de circulatie profesionist si nu unul facut de o casuta postala si luam in considerare si introducerea de noi sensuri unice in Suceava.”


Intră acum și în grupul de