Un autotren încărcat cu saci cu cărbuni a luat foc în Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Un autotren încărcat cu saci cu cărbuni care tranzita Vama Siret şi se afla în zona neutră dintre România şi Ucraina a luat foc în noaptea de marți spre miercuri. Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului autoaprinderea cărbunelui, în contact cu apa şi oxigenul, pe timpul transportului.

incendiu autotren (1)

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat la ora 2:45, iar la fața locului s-au deplasat pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Siret cu două autospeciale.

„La sosirea echipajelor, ardeau mocnit cărbunii depozitaţi în saci de plastic, stivuiţi în vagonul autotrenului, cu degajare mare de fum şi căldură, existând pericolul de propagare la întreaga încărcătură şi la capul tractor”, a declarat Găleată.

incendiu autotren (2)

El a menționat că incendiul a fost lichidat la ora 4:50, în urma acestuia fiind arși circa 50 de saci cu cărbuni, iar alți 20 de saci s-au degradat. De asemenea, podeaua vagonului a ars pe o suprafaţă de aproximativ zece metri pătraţi.

Cu toate acestea, pompierii militari au salvat autotrenul şi aproximativ 2.000 de saci cu cărbuni. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de