Acasă Actualitate FOTO Copilul de zece ani din Suceava care a reclamat posibila sa...

FOTO Copilul de zece ani din Suceava care a reclamat posibila sa răpire din faţa şcolii a fost poliţist pentru o zi


Intră acum și în grupul de

 

Un copil în vârstă de zece ani care a reclamat, recent, Poliţiei Suceava posibila sa răpire din faţa şcolii astfel încât suspectul a fost depistat rapid de poliţişti, a fost „poliţist pentru o zi”.



politist copil (2)

Astfel, cu ocazia zilei de 25 martie când poliţiştii  organizează diferite activităţi pentru a sărbători Ziua Poliţiei Române în compania populaţiei în slujba căreia se află, pentru a-şi serba eroii şi pentru a-i aprecia pe cei mai buni, IPJ Suceava  a dorit să ofere şansa unui copil cu merite deosebite pentru deveni poliţist pentru o zi.

Cu câteva săptămâni în urmă, un copil de 10 ani din municipiul Suceava a demonstrat întregii comunităţi ce înseamnă responsabilitate şi spirit preventiv.         Abordat de un necunoscut pentru a-l urma într-un vehicul, sub pretextul conducerii de la şcoală către casă, în baza unei pretinse discuţii anterioare cu mama minorului, copilul a refuzat categoric şi a informat de îndată conducerea şcolii şi poliţia. În scurt timp, datorită prezenţei de spirit a copilului, a fost identificat de poliţişti.

Tocmai datorită faptului că poliţiştii încurajează în permanenţă astfel de comportament şi promovează recomandări cu caracter preventiv, acest tânăr din municipiul Suceava de numai 10 ani a fost desemnat să fie poliţist pentru o zi şi să descopere câteva din tainele muncii de poliţie.

Însoţit de mama sa, copilul a executat alături de poliţişti acţiuni de patrulare pedestră şi auto, a participat la acţiuni de promovare a siguranţei rutiere şi a deprins din secretele identificării răufăcătorilor.

Echipat în ,,poliţist junior” – micul erou le-a prezentat celor peste 30 de colegi de clasă sediul IPJ Suceava şi laboratorul criminalistic.

Poliţiştii criminalişti i-au dăruit micuţului un echipament de protecţie utilizat la cercetarea locului faptei pentru a-i aminti peste ani de experienţa inedită.

Ulterior, în sala de festivităţi a inspectoratului micul poliţist a fost premiat de conducerea IPJ Suceava cu o cupă şi o diplomă de excelenţă, primind totodată rechizite şcolare.

Echipat în poliţist rutier şi însoţit de un ofiţer de poliţie a dirijat circulaţia în zona trecerii de pietoni din faţa IPJ Suceava ajutându-şi colegii de clasă dar şi noii camarazi poliţişti să treacă strada în condiţii de deplină siguranţă.(R.N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version