Acasă Actualitate Nouă elevi suceveni din clasele V-XII s-au calificat la etapa naţională a...

Nouă elevi suceveni din clasele V-XII s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Matematică


Intră acum și în grupul de

Cinci elevi suceveni de gimnaziu şi patru liceeni vor reprezenta judeţul la etapa naţională a Olimpiadei de Matematică, ce va avea loc, în perioada 19-23 aprilie, la Sovata pentru elevii claselor V-VI şi la Târgu Mureş pentru elevii claselor VII-XII.

simulare la matematica



Potrivit ISJ Suceava, etapa judeţeană a Olimpiadei de Matematică s-a desfăşurat, în data de 19 martie 2016, la Colegiul Tehnic “Al. I. Cuza”Suceava , iar pentru etapa naţională a olimpiadei s-au calificat un elev din clasa a V a şi doi elevi din clasa a VI a, precum şi şase elevi din clasele VII-XII.

Astfel, la etapa naţională a Olimpiadei de Matematică pentru clasele V-VI, ce se va desfăşura la Sovata, vor participa elevii Maria Cristina Popa, clasa a V a, de la Şcoala Gimnazială nr.4 Vatra Dornei, profesor îndrumător Silvica Nisioi, Bogdan Rusu şi Eduard Valentin Dumitrescul, clasa a VI a, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”Suceava, profesor îndrumător Dan Popescu.

La etapa naţională a Olimpiadei de Matematică pentru clasele VII-XII, care urmează să aibă loc la Târgu Mureş, vor participa elevii Andrei Cristian Airinei, clasa a VII a, de la Şcoala Gimnazială nr.1 Bogdăneşti, profesor îndrumător Vasile Solcanu, Paul Florin Rebengiuc, clasa a VIII a, de la Şcoala Gimnazială “Miron Costin” Suceava, profesor îndrumător Stela Boghian, precum şi Ştefan Verciuc, clasa a IX a, Florin Sebastian Ficiuc, clasa a X a, Teodor Eduard Rusu, clasa a XI a şi Mihai Prelipcean, clasa a XII a, toţi elevi ai Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, îndrumaţi de profesorii Dan Popescu, Cristian Amorăriţei şi Marius Marchitan.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version