Primarul Sucevei despre prelungirea termenului până la care se acordă bonificația pentru plata taxelor și impozitelor locale: ”Ne dezechilibrează financiar”


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că se aştepta ca în luna martie să existe mai mari încasări din taxe şi impozite locale, dar că imediat ce a fost anunţat actul normativ care prelungește cu trei luni termenul  în care se pot achita taxele locale cu menţinerea bonificaţiilor oferite de consiliile locale, cozile de la ghişeele Primăriei au dispărut.

„Ne dezechilibrează financiar”, a spus Lungu, într-o conferință de presă.

ion lungu 10Potrivit șefului administrației locale sucevene, Ordonanţa Guvernului prin care se prelungeşte până la  30 iunie 2016 termenul pentru plata impozitelor şi taxelor locale cu menţinerea bonificaţiilor de 10 la sută nu mai trebuie dublată de o hotărâre de Consiliu local pentru că actul normativ prorogă termenul de 31 martie până la 30 iunie.

Totodată, Lungu a mai adăugat că va prezenta săptămâna viitoare o comparaţie a încasărilor în primul trimestru al acestui an cu cel de anul trecut, menţionând însă că încasările din acest an sunt mai reduse.

El a mai spus că municipalitatea a încasat şi mai puţini bani din TVA după ce de la 1 ianuarie cota TVA a scăzut de la 24 la 20 la sută.

Guvernul a prelungit cu trei luni, respectiv pana la 30 iunie 2016, termenul pana la care contribuabilii pot plati impozitul pe cladiri, pe teren si pe mijloacele de transport si pot beneficia astfel de bonificatia stabilita de catre consiliile locale pentru plata integrala a acestor obligatii. (N.B.)


Intră acum și în grupul de