Brădăţan: Cartierul Obcini a fost uitat de Primăria Suceava în ultimii ani. E nevoie de iluminat, parcare subterană, parc, de grădiniţă şi de refacerea canalizării greşit proiectată


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD pentru Primăria Suceava, medicul primar Tiberius Brădăţan, a declarat că are mai multe proiecte care urmează să fie realizate în cartierul Obcini despre care a spus că a fost uitat de Primăria Suceava în ultimii ani.

bradatan

Brădăţan a explicat că în acest cartier sunt necesare atât lucrări la infrastructură, o parcare subterană, parc, grădiniţă, iluminat sau refacerea canalizării ce a fost greşit proiectată.

 

„Trebuie să ne gândim şi la o parcare subterană şi un parc, pentru că acest cartier nu are locuri de parcare suficiente şi nici municipalitatea nu mai are teren să dezvolte noi investiţii”, a spus  Tiberius Brădăţan.

Candidatul PSD pentru Primăria Suceava a mai declarat că o problemă prioritară pentru cartierul Obcine este şi refacerea canalizării, cetăţenii reclamând o greşeală de proiectare la lucrările realizate până în prezent.

Mai mult, Tiberius Brădăţan consideră că acest cartier al Sucevei a fost abandonat în ultimii ani de municipalitate, acest lucru putând fi demonstrat prin starea în care se află iluminatul public.

 

„De asemenea, în cartierul Obcini este necesar şi un Birou Unic de avize, autorizaţii, adeverinţe şi plata a taxelor şi impozitelor, care în esenţă să reducă timpul de eliberare a actelor administraţiei către cetăţean”, a spus candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei.

 

Brădăţan a participat la o întâlnire cu locuitori ai cartierului şi a identificat locaţia cea mai potrivită pentru construcţia unei noi grădiniţe.

El a spus că noua grădiniţă ar putea fi construită pe terenul substaţiei de redresare din zona „Fântâna Alba”, unde în trecut a funcţionat un punct de lucru al TPS, fosta societate de transport a Primăriei Suceava.

Brădăţan a apreciat că aceasta este cea mai bună varianta deoarece terenul este al municipalităţii, construcţia existenta ar putea fi demolată, iar în locul ei să fie construită o gradiniţă.

 

El a adăugat că în zona respectivă ar trebui construit un nou drum dinspre strada Bistriţei spre „Fântâna Albă”, cu ieşire în cartierul George Enescu.

Brădăţan a explicat că toate aceste lucrări vor putea fi finanţate din fonduri europene, cu asigurarea cofinanţării de la bugetul local, dar şi din fonduri guvernamentale.(N.B.)


Intră acum și în grupul de