Senatorul PD Constantin Gheorghe se asteapta ca Bogdan Olteanu sa-si dea seama ca scrisorile trimise presedintelui nu au vreun efect


Intră acum și în grupul de

Viceliderul grupului de parlamentari PD din Senatul României, Constantin Gheorghe i-a cerut joi, presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu sa renunte în a-i mai cere presedintelui Traian Basescu promulgarea legii votului uninominal pâna la finalizarea referendumului din 25 noiembrie.

Senatorul sucevean, care este si vicepresedinte al organizatiei judetene a PD Suceava, a declarat joi, presei ca momentul în care presedintele a anuntat ca doreste referendum a fost ca un catalizator pentru liberali, acestia anuntând în regim de urgenta ca îsi asuma raspunderea pentru o lege a votului uninominal.

„Nici macar domnul Olteanu nu crede ca scrisorile pe care le trimite la Palatul Cotroceni pot avea vreun efect. Raspunsul la aceste scrisori e dat chiar de Constitutia României, la art.90.

Probabil însa ca în dubla sa calitate de presedinte al Camerei Deputatilor dar si de lider al PNL domnul Olteanu se simte obligat sa dovedeasca faptul ca-si face datoria. Ma asteptam ca domnia sa sa accepte faptul ca societatea româneasca cere sa nu mai umblam cu jumatati de masura”, a explicat Constantin Gheorghe.

Acesta a tinut sa adauge si faptul ca „ascunderea unor parlamentari pe liste de partid, care pot fi oricând santajabili, nu va produce o reforma a Parlamentului si a clasei politice” spunând si ca PNL da senzatia ca „are multi oameni cu bani ce sunt sateliti ai unor politicieni liberali si pe care PNL trebuie sa-i rasplateasca. Clientele politica, în viziunea PNL, ar trebui sa existe si în continuare”. „Trebuie sa constientizam cu totii faptul ca doar prin acest tip de scrutin propus de Traian Basescu parlamentarii vor deveni în sfârsit o interfata responsabila între cetatean, agenda sa concreta, si autoritatile statului”, a conchis viceliderul grupului PD din Senatul României.

Bogdan Olteanu a trimis pâna acum 9 scrisori presedintelui României prin care îi cere adoptarea legii votului uninominal în varianta propusa de asociatia Pro-Democratia. 


Intră acum și în grupul de