FOTO Numeroşi suceveni la demonstraţia Detaşamentului Mobil al Jandarmeriei Suceava. Şeful IJJ Suceava, Marian Lungu: Jandarmeria este un permanent sprijin şi nu o forţă de coerciţie


Intră acum și în grupul de

Prezentarea tehnicii şi armamentului din dotarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, dar şi exerciţii demonstrative de intervenţie profesională au fost incluse, duminică, în acţiunile de marcare a celor 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

jandarmerie (11)

Inspectorul şef al  IJJ Suceava, locotenent colonel Marian Mihai Lungu, a declarat, duminică, pentru NewsBucovina că acţiunile IJJ Suceava au fost organizate pentru a celebra împlinirea a 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, dar şi pentru a aduce la cunoştinţa comunităţii sucevene care sunt atribuţiile, competenţele, nivelul de pregătire şi dotarea instituţiei.

Lungu a subliniat că, prin organizarea acestor acţiuni, IJJ Suceava intenţionează să transmită cetăţenilor dorinţa jandarmilor suceveni de a veni în sprijinul lor şi de a-i considera “un permanent sprijin şi nu o forţă de coerciţie”.

“Astăzi avem o prezentare a tehnicii din dotarea IJJ Suceava, urmată de o demonstraţie realizată de grupa de acţiuni speciale a Detaşamentului Mobil din cadrul IJJ Suceava, care va cuprinde procedee de autoapărare, exerciţii de pregătire psihică şi fizică, un exerciţiu demonstrativ privind extragerea unor răufăcători dintr-un autovehicul, dar şi un exerciţiu de dresaj cu câini de intervenţie din dotarea Grupei câini de serviciu”, a spus Lungu.

Inspectorul şef al IJJ Suceava a precizat că acţiunea de dumincă, desfăşurată pe platoul centrului comercial Iulius Mall din Suceava, a fost organizată după o pauză de un an de zile în condiţiile în care, anul trecut, a avut loc ceremonialul primirii de către IJJ Suceava a Drapelului de Luptă.

“Lumea este dornică să intre în contact cu colegii noştri şi cu reprezentanţii acestei instituţii. Mai mult decât atât, eu consider că este o activitate binevenită, care vine în sprijinul instituţiei, pe întregul palier al activităţii acesteia”, a mai spus lt.col.Marian Mihai Lungu.

(Liliana Bujdei).


Intră acum și în grupul de