FOTO Numeroşi suceveni la demonstraţia Detaşamentului Mobil al Jandarmeriei Suceava. Şeful IJJ Suceava, Marian Lungu: Jandarmeria este un permanent sprijin şi nu o forţă de coerciţie

Prezentarea tehnicii şi armamentului din dotarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, dar şi exerciţii demonstrative de intervenţie profesională au fost incluse, duminică, în acţiunile de marcare a celor 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

jandarmerie (11)

Inspectorul şef al  IJJ Suceava, locotenent colonel Marian Mihai Lungu, a declarat, duminică, pentru NewsBucovina că acţiunile IJJ Suceava au fost organizate pentru a celebra împlinirea a 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, dar şi pentru a aduce la cunoştinţa comunităţii sucevene care sunt atribuţiile, competenţele, nivelul de pregătire şi dotarea instituţiei.

Lungu a subliniat că, prin organizarea acestor acţiuni, IJJ Suceava intenţionează să transmită cetăţenilor dorinţa jandarmilor suceveni de a veni în sprijinul lor şi de a-i considera “un permanent sprijin şi nu o forţă de coerciţie”.

“Astăzi avem o prezentare a tehnicii din dotarea IJJ Suceava, urmată de o demonstraţie realizată de grupa de acţiuni speciale a Detaşamentului Mobil din cadrul IJJ Suceava, care va cuprinde procedee de autoapărare, exerciţii de pregătire psihică şi fizică, un exerciţiu demonstrativ privind extragerea unor răufăcători dintr-un autovehicul, dar şi un exerciţiu de dresaj cu câini de intervenţie din dotarea Grupei câini de serviciu”, a spus Lungu.

Inspectorul şef al IJJ Suceava a precizat că acţiunea de dumincă, desfăşurată pe platoul centrului comercial Iulius Mall din Suceava, a fost organizată după o pauză de un an de zile în condiţiile în care, anul trecut, a avut loc ceremonialul primirii de către IJJ Suceava a Drapelului de Luptă.

“Lumea este dornică să intre în contact cu colegii noştri şi cu reprezentanţii acestei instituţii. Mai mult decât atât, eu consider că este o activitate binevenită, care vine în sprijinul instituţiei, pe întregul palier al activităţii acesteia”, a mai spus lt.col.Marian Mihai Lungu.

(Liliana Bujdei).

loading...