Gheorghe Flutur: ”Primarii PNL vor fi garanții creării de noi locuri de munca!”


Intră acum și în grupul de

Liderul județean al PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, este convins că primarii liberali care vor fi aleși în funcții după data de 5 iunie vor reprezenta în fapt garanţia creării de noi locuri de muncă în comunitățile pe care le vor conduce. Senatorul sucevean a fost prezent la Constanța, la finalul săptămânii trecute la Liga Aleşilor Locali ai PNL,  și a declarant la întoarcere că unul dintre subiectele discutate în cadrul acestei reuniuni a fost cel legat de combaterea sărăciei, reducerea diferenţelor existente între mediul urban şi cel rural, dar şi despre dezvoltarea diferită a zonelor ţării.

Gheorghe Flutur a ținut să precizeze că în momentul de faţă există un decalaj foarte mare între zonele rurale şi cele urbane, dar şi că populaţia României a scăzut cu 1,5 milioane de locuitori în ultimii zece ani, cei mai mulţi dintre românii plecaţi în străinătate fiind din mediul rural.

Gheorghe Flutur si Ion Lungu la Liga alesilor locali PNL
Gheorghe Flutur

Președintele PNL Suceava este convins că şi în privinţa educaţiei există diferenţe majore exprimat prin faptul că dacă în mediul urban, locuitorii care au diplome de studii superioare sunt în procent de peste 20 %, în mediul rural cei care ajung să ia diploma sunt de doar 5 %.

„Va trebui să facem ceva în acest sens în perioada următoare, şi aici vorbim de alocarea resurselor financiare din bani europeni şi din bugetul de stat pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri. Noi, aleşii locali care vrem să câştigăm alegerile trebuie să le propunem ceva, trebuie să-i chemăm acasă pe tinerii plecați de lângă noi, să le dăm speranţa locurilor de muncă, şi în felul acesta vom avea la toamnă o guvernare liberală”, a precizat  Gheorghe Flutur.

Senatorul sucevean consideră că se impune ca primarii PNL din zona Moldovei „să strige în cor” că îşi doresc o autostradă care să facă legătura cu Ardealul, însă în acelaşi timp trebuie să şi prezintă programe credibile pentru crearea de noi locuri de muncă.

Gheorghe Flutur
Flutur

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a atras atenţia şi asupra problemei cu privire la slaba absorbţie a fondurilor europene din noul exerciţiu financiar european, 2014 – 20120, precizând că din 31 de miliarde de euro, doar două 2 miliarde de euro sunt activate, fără a fi însă accesate. Flutur a spus că în patru ani şi jumătate, primarii vor avea o misiune aproape imposibilă de a accesa fondurile europene, motiv pentru care a propus luarea unor măsuri speciale pentru simplificare birocraţiei.

„Solicităm stabilirea de criterii de performanţă şi la agenţiile care verifică şi avizează astfel de programe europene, pentru debirocratizare şi pentru simplificarea procedurilor, respectând cu stricteţe legislaţia naţională şi internaţională”, a mai precizat Gheorghe Flutur. (Alin D.)


Intră acum și în grupul de