Tot mai multi suceveni se prezinta la medic cu raceli

Numarul racelilor în rândul populatiei din judetul Suceava a crescut în ultimele zile. Seful Autoritatii de Sanatate Publica Suceava, Odette Nicolae a precizat joi, ca în ultima saptamâna de supraveghere epidemiologica a infectiilor respiratorii acute pe teritoriul judetului Suceava s-a constatat o crestere a incidentei infectiilor acute de cai respiratorii superioare fata de saptamâna precedenta, fara a atinge, însa, pragul de alerta, în paralel cu o scadere a incidentei totale a pneumopatiilor acute.

Odette Nicolae a mai mentionat ca nu a fost depistat si raportat nici un caz clinic compatibil cu gripa pâna în acest moment.

Pe de alta parte, conducerea ASP Suceava a mai anuntat ca finalizeaza în aceste zile distribuirea, la cabinetele medicilor de familie, a ultimei transe de vaccin gripal, destinat persoanelor în vârsta de 65 de ani si peste, precum si adultilor dispensarizati pentru boli metabolice cronice ( inclusiv diabet zaharat ), disfunctii renale.

Odette Nicolae mai mentioneaza ca, pâna în prezent s-au raportat la ASP Suceava un numar de 33.334 vaccinari efectuate pâna la începutul acestei saptamâni, numarul total de doze repartizat judetului Suceava fiind de 70.100. 

loading...