Tot mai multi suceveni se prezinta la medic cu raceli


Intră acum și în grupul de

Numarul racelilor în rândul populatiei din judetul Suceava a crescut în ultimele zile. Seful Autoritatii de Sanatate Publica Suceava, Odette Nicolae a precizat joi, ca în ultima saptamâna de supraveghere epidemiologica a infectiilor respiratorii acute pe teritoriul judetului Suceava s-a constatat o crestere a incidentei infectiilor acute de cai respiratorii superioare fata de saptamâna precedenta, fara a atinge, însa, pragul de alerta, în paralel cu o scadere a incidentei totale a pneumopatiilor acute.

Odette Nicolae a mai mentionat ca nu a fost depistat si raportat nici un caz clinic compatibil cu gripa pâna în acest moment.

Pe de alta parte, conducerea ASP Suceava a mai anuntat ca finalizeaza în aceste zile distribuirea, la cabinetele medicilor de familie, a ultimei transe de vaccin gripal, destinat persoanelor în vârsta de 65 de ani si peste, precum si adultilor dispensarizati pentru boli metabolice cronice ( inclusiv diabet zaharat ), disfunctii renale.

Odette Nicolae mai mentioneaza ca, pâna în prezent s-au raportat la ASP Suceava un numar de 33.334 vaccinari efectuate pâna la începutul acestei saptamâni, numarul total de doze repartizat judetului Suceava fiind de 70.100. 


Intră acum și în grupul de