Rugbi : Misiune imposibila


Intră acum și în grupul de

Sucevenii Ionut Dimofte si Bogdan Zebega (ambii de la Steaua) nu vor evolua împotriva echipei locale în

Dupa înfrângerea cu 8-18 în fata celor de la Worcester, selectionata Bucurestiului se pregateste pentru cel de-al doilea sau meci din Challenge Cup, împotriva italienilor de la Gran Parma, partida care va avea loc sâmbata, 17 noiembrie.

Echipa noastra se antreneaza ca de obicei în cantonamentul de la Snagov, unde s-a stabilit si lotul de 24 de jucatori care vor merge în Italia. Suceveanul Bogdan Zebega, actualmente legitimat la Steaua, este accidentat si nu va evolua în disputa cu Parma.  Talonerul Stelei a fost titular în meciul din prima etapa cu Worcester, s-a accidentat si va fi recuperat pâna la ora partidei.

Au revenit în schimb în echipa Ionut Dimofte si Csaba Gal, lasati sa se odihneasca la prima partida, cea cu Worcester, alaturi de Coste, Lucaci si Pantiru. Meciul Parma – Bucuresti se joaca sâmbata, 17 noiembrie, de la ora 16, ora României.

Fata de partida cu Worcester, în selectionata Bucurestiului va reveni în lot un alt sucevean, Ionut Dimofte.

Meciul dintre Parma si Bucuresti este prima deplasare pentru formatia româna din aceasta editie a Challenge Cup. Partida se va juca pe stadionul Sergio Lanfranchi, sâmbata, de la ora 15 (16, ora României).

Steaua – CSM Bucovina Suceava, sâmbata, ora 10

Tot sâmbata, dar la Bucuresti, rugbistii suceveni, pregatiti de antrenorul Constantin Vlad, vor înfrunta Steaua, într-un meci contând pentru etapa a VIII-a a Diviziei Nationale.

Nu mai putin de 10 jucatori vor lipsi de la Steaua în partida cu CSM Bucovina: Radu Basalau ,Nicolae Nere, Vasile Rus, Ionut Dimofte, Danut Dumbrava, Catalin Dascalu, Dan Vlad si Florin Vlaicu au fost convocati la selectionata Bucurestiului, iar Bogdan Zebega este accidentat.

Ne batem cu Timisoara pentru play-off

Cu toate acestea, tehnicianul bucovinenilor, Constantin Vlad  crede ca formatia sa nu poate produce surpriza: “Chiar daca vor lipsi acesti jucatori de la Steaua, acolo sunt altii care îi vor înlocui cu succes. Sunt rugbisti de acelasi nivel si nu se pune problema ca noi sa putem bate Steaua. În orice caz, noi mergem sa ne jucam sansele pe care le avem si sper într-o evolutie buna a elevilor mei. Avem o echipa buna, dar suferim la capitolul pregatire pentru ca multi dintre sportivii nostri au profesii diferite si nu putem face antrenamentele asa cum ar trebui. Mai important decât jocul cu Steaua sunt întâlnirile cu Timisoara si Brasovul. Cred ca avem înca sanse de a prinde un loc în play-off. Trebuie sa învingem în ultimele doua etape si eu cred ca în proportie de 90 la suta putem realiza acest lucru”, a declarat antrenorul sucevean.

În vederea meciului cu Steaua, de la CSM Bucovina vor lipsi Andronic, Teodorovici, Ignea si Borta. Daca primul nu se poate prezenta la lot din motive personale, acesta fiind student la Cluj, ceilalti trei sunt accidentati, dar se spera în recuperarea lor pâna la întâlnirea cu Timisoara, de pe teren propriu. „ Timisoara este o echipa puternica. Eu, personal, cred ca ne vom bate cu ei pentru locul 3. În  vara, la ei au venit 12 jucatori noi de la Arad si Baia Mare, iar noi am ramas aceiasi. Suntem ca o familie si avem atuurile necesare pentru a câstiga duelul cu Timisoara”, a încheiat Constantin Vlad.

În meciul tur, disputat la Suceava, pe 17 octombrie, Steaua s-a impus cu 89-16, dar acum rugbistii nostri spera ca diferenta sa fie mai mica.

Iata programul etapei a VIII-a din Seria a II-a: 

CSA Steaua Bucuresti – CSM Bucovina Suceava (Stadion Steaua, ora 10)

RC Farul Constanta – CS Poli Agro Iasi (Stadion Farul, ora 10)     

CFR CSU M Brasov – RCM Timisoara (Stadion CFR, ora 10).    

Clasament

1.       Steaua                   6        6        0        0        350-41          5pb     29p

2.       Farul                      7        6        0        1        215-49          5pb     29p

3.       Poli Iasi                   7        3        0        4        81-111          3pb     15p

4.       RCM Timisoara          6        2        0        4        98-165          4pb     12p

5.       CSM Suceava           7        2        0        5        128-260        2pb     10p

6.       CFR Brasov              7        1        0        6        45-301          0pb     4p


Intră acum și în grupul de