Presedintele Camerei Deputatilor „fermecat” de muraturile din zona Radauti- Milisauti


Intră acum și în grupul de

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, candidat al PNL pentru alegerile euro-parlamentare a fost prezent vineri, la Radauti, unde, alaturi de liderul organizatiei judetene, Ion Lungu, de vicepresdintele Mihai Steiciuc si de senatorul Tiberiu Prodan au facut adevarate „bai de multime”.

Destinatia lui Olteanu a fost precisa: Piata agro-alimentara a orasului, punctul cu cea mai mare rata a aglomeratiei din ziua de vineri. Scopul si el la fel de clar: atragerea unui capital cât mai mare de simpatie din partea locuitorilor din Radauti si zonele apropiate.

Tinta a fost în final atinsa, Olteanu având un traseu destul de greu de strabatut din cauza multimii de oameni cu care a intrat în dialog si care au avut de reprosat Guvernului diverse chestiuni de natura sociala sau care au felicitat PNL pentru reforma initiata pâna acum marirea pensiilor.

Dupa ce a gustat din butoaiele cu muraturi, oferite spre vânzare, Olteanu a anuntat ca va lua serios în calcul posibilitatea realizarii unui târg al muraturilor si preparatelor traditionale românesti chiar în fata cladirii Parlamentului României. Acesta s-a aratat extrem de încântat de gustul muraturilor din zona Radauti-Milisauti si a spus, mai în gluma, mai în serios, ca doar cu produse de acest gen, care sa poarte o amprenta locala bine definita, se va putea câstiga piata în România si în Uniunea Europeana.  

Presedintele Camerei Deputatilor a mai facut o vizita la Muzeul din Radauti unde a fost pus la curent cu toata colectia acestui vechi edificiu local al traditiilor culturale. Cel mai mult a zabovit la atelierul de ceramica Colibaba de la care a achizitionat diverse obiecte din ceramica. Este vorba de cani pentru vin, o farfurie si o placheta cu scene reprezentând „Cina cea de Taina”.

Bogdan Olteanu i-a promis maestrului Colibaba ca-l va sprijini pentru a deschide o expozitie la Palatul Parlamentului. Seful Camerei Deputatilor a mers si pe la Centrul de Ceramica de la Marginea, de unde a achizitionat o oala pentru sarmale. Finalul vizitei la Radauti a fost la o investitie de câteva sute de mii de euro, Restaurantul „Orso Brono” realizata de un localnic ce pret de 8 ani a lucrat în Italia si a avut un restaurant asemanator în Franta, la Paris.


Intră acum și în grupul de