Democratii cred ca clasa politica a tras pana acum perdeaua si s-a jucat cu banii UE pe ascuns


Intră acum și în grupul de

Vicepresedintele Organizatiei Judetene Suceava a PD, în acelasi timp candidatul sucevean al partidului pentru Parlamentul European, Florin Hrebenciuc, a declarat duminica ca de beneficiile integrarii ar trebui sa se bucure toti românii pentru ca acestea nu apartin clasei politice.

În opinia lui Hrebenciuc singurii care au profitat pâna în prezent de momentul 1 ianuarie 2007 au fost politicienii si ca este timpul ca toate categoriile sociale din România sa aiba parte de politicile publice ale UE.

„În continuare, societatea româneasca este întretinuta din bugetul de stat. Aceasta este o strategie guvernamentala gresita. Scolile si spitalele ar trebui construite si dotate din fonduri europene, agricultura trebuie reorganizata cu ajutorul programelor europene, initiativa privata trebuie sprijinita pe baza de proiecte cu finantare europeana.

Clasa politica a tras pâna acum perdeaua si s-a jucat cu banii UE pe ascuns. Nici pâna astazi autoritatile nu au informat toate categoriile sociale asupra oportunitatilor de finantare pe care le au de la 1 ianuarie 2007”, a afirmat Hrebenciuc.  

Democratul sucevean sustine si necesitatea ca viitorii europarlamentari sa-si asume misiunea de a informa punctual si nu la modul general, toate categoriile socio-profesionale din România, cu privire la oportunitatile de obtinere a fondurilor europene. Candidatul PD Suceava la europarlamentare a subliniat ca „actuala clasa politica  si-a format un reflex din a ascunde românilor informatii foarte importante, de la dosare de coruptie si modul de cheltuire a banului public pâna la drepturile fiecarui român ca cetatean european si explicatiile privind votul uninominal.

Am vazut cu totii ca timp de 17 ani politicienii au evitat sa pronunte macar vot uninominal. Lucrurile ar fi stat cu totul altfel în România daca acest sistem electoral ar fi fost introdus la începutul anilor ’90”.

De asemenea Hrebenciuc a evidentiat si faptul ca, prin votul uninominal pentru care românii sunt chemati sa opteze pe 25 noiembrie, clasa politica nu va mai fi un grup care trage perdeaua peste fondurile europene, ci va avea interesul ca banii uniunii sa ajunga la fiecare român în parte.


Intră acum și în grupul de