6.000 de suceveni au participat la mitingul electoral al PNL


Intră acum și în grupul de

Câteva mii de suceveni au participat, sâmbata dupa amiaza, la mitingul electoral al PNL organizat în centrul municipiului Suceava în prezenta presedintelui PNL, Calin Popescu Tariceanu si a primului plasat pe lista PNL pentru Parlamentul European, Renate Weber.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus celor aproape 6000 de suceveni prezenti pe esplanada Casei Culturii sa aiba încredere în PNL si sa voteze candidatii partidului la alegerile europarlamentare din 25 noiembrie.

Acesta a subliniat ca exact acum trei ani, în aceeasi piata, Calin Popescu Tariceanu promitea, printre altele, cota unica de impozitare si cresterea pensiilor si ca toate promisiunile liberalilor s-au realizat în mai putin de patru ani.

Ion Lungu a spus ca îndemnul liberalilor la alegerile din 25 noiembrie este „Prin noi însine în Europa!” si a aratat ca primul candidat pe lista PNL este Renate Weber, a carei familie este din Bucovina.

Renate Weber a multumit sucevenilor pentru încrederea pe care o au fata de candidatii PNL la alegerile pentru PE si a aratat ca liberalii propun pentru Parlamentul European o lista de persoane carora le pasa de români.

Aceasta a criticat atitudinea europarlamentarilor PD care nu s-au prezentat la vot atunci când a fost propusa spre aprobare o rezolutie privind libera circulatie a cetatenilor în tarile Uniunii Europene si s-a întrebat daca acestia reprezinta interesele românilor.

La rândul sau, presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, i-a rugat pe suceveni sa acorde votul lor candidatilor PNL aratând ca acestia sunt cei mai bine pregatiti pentru a actiona în interesul românilor în Parlamentul European.

Acesta a spus ca românii care au ales sa lucreze în strainatate trebuie sa fie în siguranta în tarile UE si ca pentru acest deziderat lupta si PNL.

„Cu toate ca rugamintea si îndemnul meu este sa ramâna sa lucreze acasa, cei care au ales aceasta optiune trebuie sa fie în siguranta oriunde se gasesc în Europa”, a spus Calin Popescu Tariceanu si a adaugat ca pentru aceasta, parlamentarii români aflati la Bruxelles trebuie sa lupte, aratând ca este „regretabil” ca europarlamentarii PD au lipsit de la votul privind aplicarea Directivei 34 a Comisiei Europene.

„Mi se pare regretabil ca unul din partidele care se revendica a fi reprezentativ astazi în România, si ma refer foarte clar la Partidul Democrat, a înteles sa fuga rusinos de la vot”, a spus presedintele PNL.

Acesta a aratat ca europarlamentarii PNL nu numai ca au sustinut aceasta rezolutie a PE ci au fost printre initiatori. 


Intră acum și în grupul de