(FOTO) Acțiune de plantare de puieți forestieri, în pădurea Zamca, organizată de Prefectura Suceava, în ”Luna Pădurii”


Intră acum și în grupul de

 

Prefectura Suceava s-a alăturat campaniei naţionale de împădurire, în ”Luna Pădurii”, organizând în data de 6 aprilie o acţiune de plantare de puieţi forestieri, cu sprijinul Direcţiei Silvice Suceava.

”Instituția ne-a pus la dispoziţie puieţii forestieri (paltin, gorun, larice), unelte şi echipament specific și ne-a ajutat cu pregătirea prealabilă a terenului. Este vorba de trupul de pădure Zamca, parcela 10A, aparţinând Ocolului Silvic Pătrăuţi.

O mână de ajutor am primit şi de la colegii din celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, şi anume ISU, IJJ şi IPJ, cât şi de la 20 voluntari, elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Sursa citată precizează că ”Luna Pădurii”, celebrată anual în perioada 15 martie-15 aprilie, ”este unul din cele mai importante evenimente de natură silvică şi ecologică, ce pune accent pe importanţa pădurilor şi al rolului esenţial al acestora în menţinerea echilibrului ecologic”.

”Dorim să mulţumim pe această cale tuturor celor implicaţi în acţiunea de împădurire şi îi aşteptam cu drag la următoarele evenimente iniţiate de Instituţia Prefectului judeţului Suceava”, este mesajul transmis de Prefectura Suceava.

 


Intră acum și în grupul de