Fotbal, Comisia de Disciplina : Pumni, injurii, amenintari…


Intră acum și în grupul de

Joi, 15 noiembrie 2007 a avut loc sedinta Comisiei de Disciplina a AJF Suceava, în care au fost luate în discutie urmatoarele meciuri:

> La partida Dorna Vatra Dornei – CS Gura Humorului, liga a IV-a juniori, au fost eliminati cinci jucatori, trei de la gazde si doi de la oaspeti. Iliuta Lazar, Catalin Stan si Ionut Rogojan  (toti de la Dorna Vatra Dornei) au primit cartonasul rosu pentru lovirea cu pumnul a adversarului. Ei au fost sanctionati cu doua etape de suspendare si penalitate sportiva 40 lei fiecare. De la oaspeti au fost eliminati Serban Calinescu si Dorin Târnovan, de asemenea pentru lovirea unui adversar.

Comisia a decis sa-i suspende pentru doua etape pe fiecare si sa le acorde câte o penalitate sportiva de 40 lei. Clubul CSM Dorna Vatra Dornei a primit o penalitate sportiva de 100 lei pentru conduita necorespunzatoare a echipei (trei jucatori eliminati).

> La partida Steaua Dumbraveni – CSM Raraul II, Liga a V-a, jucatorul oaspetilor, Ovidiu Tudorici, a fost eliminat pentru injurii grosolane la adresa arbitrului. El a fost suspendat pentru doua etape si a primit o penalitate sportiva de 40 lei.

> La partida Stiinta Mitoc – Nord Bucovina Fratautii Noi, Liga a V-a, jucatorul George Crainet, de la gazde, a fost eliminat pentru lovirea unui adversar. El a fost suspendat pentru doua etape si a primit o penalitate sportiva de 40 lei.

> La partida Unirea Boroaia – Rapid CFR Suceava, Liga a IV-a juniori, delegatul echipei oaspete a contestat dreptul de joc al fotbalistului Ioan Amarioarei. Contestatia nu a fost sustinuta financiar. Comisia a decis respingerea contestatiei ca netaxata si a omologat jocul cu rezultatul din teren, sanctionând totodata cu avertisment clubul Rapid CFR Suceava. Tot la acest joc s-a constatat ca echipa Rapid CFR a folosit un jucator care avea patru cartonase galbene si urma sa stea în aceasta etapa. Din acest motiv, clubul Rapid CFR Suceava a fost sanctionat cu penalitate sportiva de 100 lei.

> La partida Plesul Bogdanesti – Victoria Paltinoasa, Liga a V-a, echipa oaspete a primit cinci cartonase galbene, iar Comisia a hotarât sanctionarea cu penalitate sportiva de 50 lei pentru conduita necorespunzatoare.

> La partida Bistrita Brosteni – Avântul Frasin, Liga a V-a, în minutul 18, un spectator a patruns pe terenul de joc si l-a bruscat pe jucatorul Andrei Stefancu de la oaspeti, fapt pentru care meciul a fost întrerupt circa doua minute. De asemenea, la finalul întâlnirii, în minutul de prelungiri, când jocul era oprit, echipa oaspete a solicitat sa faca o schimbare, arbitrul a facut semn portarului sa nu puna mingea în joc, însa acesta nu l-a ascultat. Arbitrul a oprit jocul pentru a face schimbarea, timp în care un grup de jucatori de la Bistrita Brosteni s-au repezit spre acesta cu injurii si amenintari. Comisia a decis sa sanctioneze echipa gazda cu penalitate sportiva de 200 lei si avertisment.

> La partida Avântul Todiresti – Foresta Moldovita, Liga a IV-a, cinci jucatori ai echipei gazda au primit cartonase galbene, apoi Vasile Rotar (Avântul) si Liviu Nitu (Foresta) au fost eliminati pentru cumul de cartonase galbene. Comisia a decis sanctionarea clubului Avântul Todiresti cu penalitate sportiva de 50 lei pentru conduita necorespunzatoare, suspendarea pentru doua etape si penalitate sportiva de 40 lei a jucatorilor Vasile Rotar (Avântul) si Liviu Nitu (Foresta).

> La partida Polul Nord Falcau – Progresul Fratautii Vechi, Liga a V-a, jucatorul Vasile Klipper (Polul Nord) a fost eliminat pentru scuiparea adversarului, iar Constantin Fodor si Marius Mihaila (ambii de la Progresul) au fost eliminati pentru bruscarea si scuiparea arbitrului, respectiv injurii la adresa adversarului. Tot la acest joc, la pauza, delegatul echipei Progresul Fratautii Vechi a introdus contestatie pentru substituire de jucator de catre Polul Nord Falcau. Contestatia a fost sustinuta financiar. În raportul suplimentar întocmit de arbitrul Cr. Cearcovschi se mentioneaza  ca, dupa eliminare, jucatorii Constantin Fodor si Vasile Klipper au avut comportari nesportive adresând injurii, scuipaturi si semne obscene arbitrului. Comisia a hotarât: a) admite contestatia introdusa de Progresul Fratautii Vechi si omologheaza jocul cu 3-0 în favoarea acesteia; b) sanctioneaza cu avertisment AS Polul Nord Falcau si penalitate sportiva de 200 lei; c) suspenda pentru o etapa si penalitate sportiva 20 lei jucatorii Fodor si Mihaila (Progresul), respectiv Klipper (Polul Nord).

> La partida Bradul Vama – Moldova Draguseni, Liga a V-a, echipa oaspete nu s-a prezentat la joc, iar Comisia a omologat rezultatul partidei cu 3-0 în favoarea formatiei Bradul Vama. De asemenea, AS Moldova Draguseni a primit o penalitate sportiva de 200 lei si se obliga sa achite, catre AS Bradul Vama, 200 lei cheltuieli de organizare.

> La partida Foresta Moldovita – Zimbrul Siret, Liga a IV-a, jucatorul Mihai Olaru, de la oaspeti, a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene. El a fost suspendat pentru o etapa si penalitate sportiva de 20 lei.

> La partida Flacara Rosie Udesti – CSO Viitorul Liteni, Liga a IV-a, jucatorul Mihai Ciubotaru a fost eliminat pentru brutalitate în joc, el fiind suspendat pentru o etapa si penalitate sportiva de 20 lei. De asemenea, înainte de începerea jocului, delegatul echipei oaspete a contestat pregatirea profesionala a asistentei medicale Lacramioara Hutanu. Contestatia a fost sustinuta financiar. Delegatul echipei Flacara Rosie Udesti a depus o cerere prin care solicita amânarea discutarii contestatiei, întrucât nu poate aduce la sedinta Comisiei persoana contestata, deoarece are un deces în familie. Comisia a acceptat cererea si a hotarât ca, marti, 20 decembrie, persoana respectiva sa fie adusa la Comisie si sa aiba asupra sa documentul de identitate si actele din care sa rezulte pregatirea profesionala, fapt însusit de delegatul echipei udestene. 


Intră acum și în grupul de