O elevă a Colegiului Naţional „Petru Rareş” a câştigat primul loc al Concursului Internaţional de Dezbateri între Licee de la Bratislava


Intră acum și în grupul de

O elevă a Colegiului Naţional “Petru Rareş” Suceava a câştigat locul I, împreună cu alţi cinci membri ai lotului naţional al României, la cea de a VI –a ediţie a Concursului  Internaţional de Dezbateri între Licee desfășurat, în perioada 31 martie – 4 aprilie 2016, în capitala Slovaciei, Bratislava.

Mara Croitoru

Mara Croitoru, elevă în clasa a XI a, la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava –  specializarea ştiinţe sociale intensiv engleză, a fost cooptată în lotul naţional al României şi a participat împreună cu alţi cinci membri ai lotului la cea de a VI-a ediţie a Concursului Internaţional de Dezbateri între Licee, desfăşurat la Bratislava, în perioada 31 martie-4 aprilie 2016.

Echipajul României a obţinut locul I la acest concurs internaţional, la competiţie participând, după cum ne-a declarat Mara Croitoru, şi elevi din Kuweit, Marea Britanie, Cehia, Slovenia, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Danemarca, Bosnia-Herţegovina, Africa de Sud.

Mara Croitoru a spus că se află la a patra participare la un concurs internaţional alături de lotul naţional al României şi a apreciat că experienţa de la Bratislava a fost una “foarte interesantă”, mai ales că dezbaterile, axate pe teme de actualitate, s-au desfăşurat în limba engleză, iar printre criteriile urmărite de arbitri s-au numărat stilul, strategia, conţinutul dezbaterilor, dar şi nivelul cunoştinţelor de limbă engleză.

“Stresul şi emoţiile au fost mereu prezente, dar la final au fost complet meritate. Pentru noi, cei din lot, contează foarte mult comunitatea internă de dezbateri, motiv pentru care ne face deosebită plăcere să ne reprezentăm ţara şi implicit liceele care ne-au format”, a spus Mara Croitoru.

Ea a mai spus că participă la dezbateri încă din clasa a IX a, fiind cooptată în clubul de dezbateri al colegiului de profesorul de limba română, Ileana Boteanu, iar de atunci a participat la peste 20 de concursuri de profil din ţară şi din străinătate.

Directorul Colegiului Naţional “Petru Rareş”, profesor Daniela Dungeanu, a declarat pentru News Bucovina că eleva Mara Croitoru participă de câţiva ani la concursuri de dezbateri şi nu numai, cu rezultate foarte bune, iar performanţa obţinută la Bratislava este una notabilă.

“Suntem mândri încă din momentul în care eleva colegiului nostru, Mara Croitoru, a fost cooptată în lotul naţional al României, după ce a participat la faza de preselecţie, interviu şi proba de baraj”, a spus profesorul Daniela Dungeanu.

Ea a subliniat că în cadrul colegiului există un club de dezbateri în limbile română, engleză şi franceză, iar Mara Croitoru a făcut parte din echipa de debate în limba engleză a liceului, care a participat, la sfârşitul lunii ianuarie 2016, la un concurs desfăşurat la Bucureşti, unde a obţinut locul II.

.Într-o postare pe site-ul Colegiului Naţional “Petru Rareş”Suceava, profesorul de limba română, Ileana Boteanu apreciază că eleva Mara Croitoru că este”o adolescentă extrem de ambiţioasă”, care “şi-a canalizat atenţia spre dezbaterile academice”.

“În clasa a IX-a am cooptat-o în clubul de dezbateri al liceului, a prins gust de logică şi argumentare, şi de atunci a făcut o figură extraordinară în multe competiţii”, a declarat profesorul Ileana Boteanu.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de