Catalin Nechifor cerea demiterea comisarului european pentru Justitie daca era deja parlamentar european


Intră acum și în grupul de

Prim vicepresedintele PSD Suceava, Catalin Nechifor, candidatul sucevean al PSD pentru Parlamentul European, a declarat, marti, ca daca era deja parlamentar european, solicita demiterea comisarului european pentru Justitie, Franco Frattini, pentru declaratiile facute de acesta în privinta românilor.

„Asemenea declaratii politice, precum cele facute de popularul european Frattini – portavocea justitiei europene – sunt de neconceput într-un spatiu în care libertatea de miscare a cetatenilor este un drept câstigat de toti europenii, indiferent de nationalitate si de culoarea pielii”, a spus Catalin Nechifor.

Acesta a mentionat ca în urma cu câteva zile, Franco Frattini declara ca „problema sigurantei publice se poate rezolva foarte simplu: autoritatile merg într-o tabara de nomazi din Roma si întreaba pe fiecare din ce traieste. Cine nu are un raspuns va fi expulzat în România. Asa functioneaza directiva UE”.

Catalin Nechifor considera ca la aceasta declaratie mai lipsea ca Franco Frattini sa se adreseze cu formula de „tigani împutiti” si ar fi întregit un tablou de scoala, din care evident, lipseste dirigintele – ocupat cu referendumul.

„Ma surprinde lipsa de reactie a domnilor si doamnelor din PD, UDMR si PNTCD, membri ai Partidului Popular European si ma tem ca tacerea asternuta peste acest scandal, nu înseamna altceva decât o recunoastere tacita a faptului ca exponentii populari din România, în frunte cu Traian Basescu sunt de acord cu pozitiile exprimate de înaltul reprezentant al Comisiei Europene”, a spus Catalin Nechifor.

Acesta a subliniat ca daca Franco Frattini ar fi fost membru PES, cu siguranta astazi ar fi fost deja demis si înlocuit cu o persoana pentru care libertatea, egalitatea si fraterniatea nu înseamna în nici un caz vorbe goale. 


Intră acum și în grupul de