Țigări de contrabandă în valoare de 540.000 de lei și două tone de alcool, confiscate după perchezițiile din zona Pieței Centrale din Suceava


Intră acum și în grupul de

Două tone de alcool și aproape 900.000 de țigarete de contrabandă au fost confiscate de polițiști în urma perchezițiilor efectuate în zona Pieței Centrale a municipiului Suceava, informează IPJ Suceava, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, poliţiştii Biroului de combatere a Fraudelor Vamale din cadrul IPJ Suceava au desfăşurat în cursul zilei de miercuri și în cursul nopții de miercuri spre joi, percheziţii în 11 locaţii din proximitatea Pieţei Centrale a municipiului Suceava.

tigari

Percheziţiile au vizat patru ansambluri de imobile din zona Pieţei Centrale a municipiului Suceava, dar şi mai multe boxe şi anexe din proximitatea acestora.  Percheziţiile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar de contrabandă şi evaziune fiscală instrumentat de poliţiştii suceveni, iar autorizaţiile de percheziţie au fost emise de către Judecătoria Suceava.

La acţiune au participat 20 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Biroului de combatere a Fraudelor Vamale din cadrul IPJ Suceava, precum şi 12 luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava.

Percheziţiile au vizat locaţii în care poliţiştii deţineau date şi informaţii cu privire la depozitarea unor importante cantităţi de ţigarete şi băuturi alcoolice de contrabandă, produse accizabile ce erau comercializate fără respectarea prevederilor legale în zona pieţei centrale a Municipiului Suceava.

”În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate şi ridicate un număr de 897.500 ţigarete diverse mărci de provenienţă extracomunitară şi duty free şi 1.935 litri alcool şi băuturi alcoolice de provenienţă ucraineană, reprezentând sticle îmbuteliate de votcă, whisky şi alte băuturi alcoolice de diferite mărci, precum şi alcool dublu rafinat îmbuteliat în recipiente tip pet.

Valoarea de piaţă a ţigărilor de contrabandă este de circa 540.000 lei, iar valoarea alcoolului de contrabandă este de aproximativ 150.000 lei”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

alcool piata

Sursa citată mai precizează că cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, față de doi bărbaţi de 73 şi 75 de ani – proprietarii imobilelor la care s-au efectuat percheziţiile, ambii din municipiul Suceava sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă.

”De asemenea, cercetările sunt continuate în vederea identificării persoanelor care deţineau bunurile în locaţiile respective, stabilirii identităţii tuturor persoanelor implicate şi a participaţiei penale a acestora, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă”, se mai menționează în comunicatul IPJ Suceava.

confiscare alcool piata

 


Intră acum și în grupul de