A fost inaugurată sala de sport a Şcolii Gimnaziale “Ioan Ciurea” Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Elevii Școlii Gimnaziale “Ioan Ciurea” Fălticeni au în sfârșit o sală de sport. Investiția, finanţată integral cu fonduri de la bugetul local (390.000 de lei valoarea lucrărilor de construcţie şi amenajări exterioare, la care se adaugă 20.000 de lei pentru mobilier, echipamente şi dotări), a fost inaugurată, vineri, în prezența primarului municipiului Fălticeni Gheorghe Cătălin Coman, vicepreşedintelui CJ Suceava, Alexandru Rădulescu, inspectorului general al IȘJ Suceava, Gheorghe Lazăr, inspectorului de specialitate  Adrian Boicu, a directorului școlii, prof. Marius Pintilii, a viceprimarului Constantin Bulaicon și a col. Ionel Postelnicu de la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.

inaugurare sala sport Falticeni  Coman, Lazar, Radulescu (3)

Preotul Dan Panţâru, de la Parohia Ţarna Mare, a oficiat serviciul religios pentru sfinţirea sălii de sport, iar elevii şcolii au prezentat un scurt program artistic şi o demonstraţie de baschet.

Potrivit primarului Gheorghe Cătălin Coman, noua sală de sport ”oferă condiţii civilizate pentru desfăşurarea orelor de educaţie fizică”. Clădirea este prevăzută cu două vestiare, o sală pentru materiale sportive şi o sală pentru profesori şi permite practicarea următoarelor sporturi: gimnastica, volei, basche, tenis de masă, tenis de câmp și badminton.

Edilul-șef fălticenean a precizat că  până acum, orele de sport erau ţinute într-un spaţiu adiacent şcolii, impropriu, în suprafaţă de 30 de metri pătraţi.

inaugurare sala sport Falticeni  Coman, Lazar,

„Suntem la un moment festiv şi mă bucur că am putut să realizăm acest obiectiv. Era un lucru absolut necesar, iar copiii îşi vor desfăşura activitatea în condiţii de siguranţă, în conformitate cu cerinţele educaţionale. Mă bucur că am avut în conducearea şcolii un partener extrem de eficient şi de activ, iar Consiliul Judeţean Suceava a fost partenerul cu ajutorul căruia am depăşit toate obstacolele pe care le-am avut pe perioada derulării investiţiei. Este un spaţiu pe care îl punem la dispoziţia colegilor profesori, a copiilor, dar şi la dispoziţia părinţilor. Vă doresc tuturor celor care veţi folosi această sală să o faceţi cu sufletul deschis, să o faceţi cu sufletul luminat, să vă bucuraţi de acest spaţiu şi să îl stăpâniţi sănătoşi pentru că de astăzi înainte vă aparţine. Tot ceea ce însemană educaţie, la Fălticeni, înseamnă colaborare între părinţi, profesori, administraţia publică locală, iar această investiţie dovedeşte că suntem eficienţi în această colaborare”, a declarat prof. Gheorghe Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni, la inaugurarea noii investiții.

inaugurare sala sport Falticeni

Şcoala Gimnazială “Ioan Ciurea” va împlini în această toamnă 30 de ani de existenţă, fiind cea mai nouă şcoală din Fălticeni, arondată cartierului Republicii.

 


Intră acum și în grupul de