Lăzăreanu vrea să înnoiască parcul de ambulanţe, să corecteze modul în care sunt plătiţi angajaţii şi să amenajeze staţii de ambulanţă


Intră acum și în grupul de

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat, vineri, că parcul de ambulanţe ar trebui înnoit întrucât doar cinci autospeciale au sub 200.000 de kilometri, dar că este nevoie şi de garaje pentru acestea întrucât, iarna, este nevoie de încălzirea lor cu calorifere electrice înainte de a pleca în cursă pentru ca pacienţii să nu sufere.

Lazareanu DSP Suceava

El a spus că e nevoie de garaje în Suceava, Vatra Dornei şi Siret şi că a discutat cu primarii localităţilor care s-au arătat deschişi pentru găsirea unor soluţii.

La Suceava ar urma să fie construit un garaj cu 10 locuri pentru două ambulanţe de tip C şi opt  ambulanţe de tip B, precum şi un loc de aşteptare/odihnă pentru personalul de serviciu, în timp ce la Siret un garaj cu două boxe, iar la Vatra Dornei primăria este de acord cu mutarea staţiei de ambulanţă în fostul dispensar TBC, ce necesită lucrări de renovare.

Şeful SAJ Suceava, Alexandru Lăzăreanu a mai spus că în ceea ce priveşte personalul,  a constatat o disproporţie între salarizarea angajaţilor din staţia Suceava faţă de cei din judeţ.

El a spus că mulţi salariaţi ar fi mulţumiţi dacă s-ar putea corecta „această nedreptate”.

„La Botoşani, 95% din salarii sunt la maxim, la noi doar 60%. Nu ştiu de ce s-a ţinut cont atunci când s-a făcut grila de salarizare”, a spus Lăzăreanu.

El a menţionat că până când vor fi majorate salariile va încerca să facă o repartiţie cât se poate de echitabilă a angajaţilor din staţii, în funcţie de volumul de muncă.(N.B.)


Intră acum și în grupul de