Produse alimentare expirate depistate de inspectorii OJPC la un magazin din Moara si unul din cartierul Burdujeni


Intră acum și în grupul de

În cadrul controalelor efectuate inspectorii OJPC Suceava au identificat într-un magazin mixt din comuna Moara mai multe produse alimentare expirate, fiind vorba despre faina de grâu, gris, praf budinca la pachet. De asemenea, la un chiosc alimentar din cartierul Burdujeni s-au gasit la comercializare urmatoarele produse alimentare cu termenul de valabilitate depasit: compot piersici, frisca, cocos mozaic, esente de rom si migdale, decor color pentru tort, cacao, ardei gras conservat, pasta de tomate.                                    

Potrivit inspectorului sef adjunct al OJPC Suceava, Elena Oanea, produsele respective au fost oprite de la comercializare si distruse conform prevederilor legale, agentilor comerciali fiindu-le aplicate amenzi în valoare totala de 5000 lei.

„Vreau sa subliniez faptul ca aceste încalcari grave ale obligatiilor ce le revin potrivit legii comerciantilor, le-am identificat într-o singura saptamâna. Este grav faptul ca pâna la data controlului, nimeni nu a reclamat operatorii economici respectivi cu privire la aceste nereguli, desi produsele aveau termenul de valabilitate depasit înca din anul 2006” a precizat inspectorul sef adjunct, solicitând consumatorilor sa citeasca eticheta produselor, sa verifice termenul de valabilitate înainte de ale cumpara si, daca produsele sunt expirate, sa se adreseze OJPC.


Intră acum și în grupul de