Coşmar pentru opt tineri aflaţi la o cabană din Molid după ce clădirea a luat foc în timpul nopţii. Pompierii au stins incendiul după o intervenţie de trei ore


Intră acum și în grupul de

Opt tineri aflaţi la o cabană din Molid s-au trezit, duminică dimineaţa, în jurul orei 4, că clădirea luase foc. Ei  au reuşit să iasă din cabană, fiind chemaţi pompierii.

incendiu cabană

Potrivit ISU Suceava, militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului au intervenit cu trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o cabană particulară, din satul Molid, comuna Vama.

În interiorul cabanei se aflau opt tineri, patru fete şi patru băieţi, care s-au autoevacuat înainte de a veni salvatorii.

La sosirea echipajelor de pompieri, ardeau acoperişul şi mansarda cabanei, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga construcţie şi la anexele din gospodărie.

Pe timpul intervenţiei, două tinere, de 19 şi 20 de ani, au suferit un atac de panică şi li s-a acordat primul ajutor medical, de către pompierii paramedici SMURD. După intervenţia salvatorilor, fetele şi-au revenit şi au refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Incendiul a fost lichidat după o intervenţie de trei ore.

În flăcări au ars acoperişul şi mansarda cabanei -compusă din 3 camere, holuri şi grup sanitar-, construcţii din lemn, cu învelitoare din şindrilă bituminoasă, pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi.

Totodată, au mai ars obiecte de mobilier, tâmplărie din lemn, instalaţia electrică, aparatură electronică şi echipamente IT (televizoare, laptopuri, telefoane etc.), materiale textile, documente de identitate şi alte bunuri.

S-au degradat tavanul şi pereţii parterului (din BCA) pe 120 de metri pătraţi, aparatură electrocasnică, obiecte de mobilier şi sanitare, tâmplărie din lemn, cazanul centralei termice, instalaţia de încălzire şi cea electrică şi alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de instalaţia electrică de iluminat lăsată sub tensiune.

Pompierii militari au salvat parterul cabanei şi anexele din gospodărie.(N.B.)


Intră acum și în grupul de