E.ON Moldova -Distributie a investit 6 miliarde in modernizarea statiei de transformare Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

E.ON Moldova – Distributie a efectuat o serie de lucrari de modernizare la statia de transformare din municipiul Vatra Dornei, valoarea investitiei fiind de 6 miliarde de lei vechi. Receptia si punerea în functiune a lucrarilor de modernizare a Statiei de transformare 110/20 kV Vatra Dornei va avea loc vineri.

Potrivit Departamentului de Relatii Publice a E.ON  Moldova – Distributie lucrarile au constat în modernizarea a 18 celule de 20 kV, respectiv înlocuire întrerupatoare, relee de protectie, circuite secundare. Investitia a fost necesara întrucât echipamentele înlocuite au fost puse în functiune în anul 1970,  în momentul de fata acestea fiind depasite atât fizic, cât si moral. Echipamentele montate acum sunt de un nivel înalt al tehnicii în domeniu, cu o siguranta în functionare si exploatare mult marita.

Statia Vatra Dornei deserveste 33 mari consumatori, aproximativ 1500 mici consumatori si  peste 16.000 consumatori casnici din Vatra Dornei si din zonele învecinate: Saru Dornei, Dorna Candreni, Poiana Negri.

Modernizarea statiei Vatra Dornei prezinta o serie avantaje pentru clienti printre care asigurarea unui grad înalt de continuitate în alimentarea cu energie electrica prin siguranta marita în functionare a echipamentelor; eliminarea întreruperilor (echipamentele sunt din categoria „fara mentenanta”, nemaifiind necesare întreruperi pentru lucrari de revizie si reparatii a echipamentelor); toate echipamentele sunt dotate cu protocoale de comunicatii care permit integrarea în viitorul sistem SCADA E.ON Moldova care va permite conducerea de la distanta a acestora. 


Intră acum și în grupul de