Bucovina nu a fost vizitata de nici un sef de stat in ultimii trei ani


Intră acum și în grupul de

Esecul politicii externe de dreapta este vizibil prin lipsa vizitelor de nivel înalt în Bucovina în ultimii trei ani, a declarat prim vicepresedintele PSD Suceava, Catalin Nechifor, care a mai adaugat ca este rusinat de aceasta situatie.

„Nu traim aici închisi într-o encalva,  traim într-o lume globala în care dinamica se simte atât în plan economic social si cultural”, a spus Nechifor.

Acesta a precizat ca, în perioada 2001-2004, în Bucovina au fost prezenti în vizite oficiale presedintii Ungariei, Poloniei, Moldovei, regele Spaniei si Printul Charles al Marii Britanii în timp ce în ultimii trei ani nici un sef de stat nu a mai venit în zona. „Este o rusine pe care o simt ca om care am lucrat în administratia publica si care s-a ocupat de relatii internationale, ca de trei ani de zile, în Suceava, nu a mai calcat picior de oficial european sau international.

Este o rusine ca o destinatie turistica cu o mostenire culturala precum Bucovina nu este vizitata de nimeni de rang înalt, de presedinte, rege, împarat sau print pentru ca aceasta putere de dreapta, cu Basescu la timona, nu a facut decât sa distruga imaginea României în exterior, nu a facut decât sa nu mai vina în tara noastra oaspeti de rang înalt”, a afirmat Catalin Nechifor, precizând ca izolarea nu este benefica în acest debut de viata europeana.


Intră acum și în grupul de