Taxele locale în municipiul Suceava rămân la acelaşi nivel în 2017, a decis Consiliul local


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a decis, joi, să menţină aceleaşi taxe şi impozite locale în municipiul Suceava şi în 2017, fiind pentru al zecelea an consecutiv când taxele şi impozitele locale rămân la acelaşi nivel.

consiliul local

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care a iniţiat proiectul de hotărâre votat joi de Consiliul Local, a declarat că taxele şi impozitele locale nu vor fi modificate, precizând că de zece ani nivelul acestora a rămas acelaşi.

Ion Lungu a spus că doar dacă apar acte normative de la Guvern nivelul taxelor locale ar putea fi modificat.

Primarul a explicat că în urma aplicării noilor prevederi din Codul fiscal, în acest an  pentru clădirile rezidențiale și cele aflate în proprietatea persoanelor fizice, coeficientul de creștere a fost de 0,08% şi a subliniat că valoarea impozabilă a clădirilor se reduce în funcție de vechimea acestora.

În ce privește impozitele și taxele pe clădirile aparținând persoanelor juridice, creșterea pentru clădiri rezidențiale a fost de 0,2%, pentru cele nerezidențiale de 1,3%, iar pentru cele care au folosință în domeniul agricol de 0,4%.

Primarul a mai anunţat că şi în 2017 va fi păstrat sistemul de bonificații de reducere cu 10% dacă acestea se plătesc în primul trimestru al anului.

Ion Lungu a menţionat că în acest an bugetul a fost dezechilibrat cu circa 4,8 milioane de euro pentru că s-a prorogat până la 30 iunie termenul până la care contribuabilii beneficiază de bonificaţia de 10 la sută.(N.B.)


Intră acum și în grupul de