Un elev de la CN Petru Rareş a obţinut premiul I, iar unul din Bosanci premiul al doilea la Olimpiada Naţională de Biologie


Intră acum și în grupul de

Un elev de la Colegiul Naţional “Petru Rareş”Suceava a obţinut premiul I la Olimpiada Naţională de Biologie desfăşurată, în perioada 17-21 aprilie, la Satu Mare şi s-a calificat în lotul olimpic lărgit pentru participarea la etapa internaţională a competiţiei, iar un elev al Şcolii Gimnaziale Bosanci a obţinut premiul al II-lea la această olimpiadă.

lot Suceava cu diplome

Potrivit inspectorului şcolar pentru biologie din cadrul ISJ Suceava, profesor Mariana Drumea, etapa naţională a Olimpiadei de Biologie s-a desfăşurat la Satu Mare, în perioada 17-21 aprilie 2016, iar judeţul Suceava a fost reprezentat de elevii : Gheorghe Găitan, elev în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială Bosanci, profesor îndrumător Marcela Horga, Alexandru Florin Stejar, elev în clasa a IX-a, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, pregătit de profesor Carmen Constantineanu, Diana Ioana Cîrlan, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, profesor îndrumător Camelia Alexandriuc, Bogdan Florea, elevul de clasa a XI-a al Colegiului Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, îndrumat profesor Gerlinde Vasiliu şi Nicolae Andronic-Gorcea, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, profesor îndrumător Ramona A. Morar, lotul olimpic judeţean fiind însoţit de profesorul Camelia Alexandriuc.

Elevul Nicolae Andronic-Gorcea de la Colegiul Naţional “Petru Rareş”Suceava a obţinut premiul I şi s-a calificat în lotul lărgit pentru participarea la Olimpiada Internaţională de Biologie.

Nicu Andronic

“Premiul I a fost obţinut de Nicolae Andronic-Gorcea, remarcabilul elev din clasa a XII-a al Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Suceava care s-a calificat şi a participat la toate etapele naţionale ale olimpiadei de biologie la care poate participa un elev în ţara noastră: în clasa a VII-a şi în toţi anii de liceu”, a spus Drumea.

Ea a arătat că Nicolae Andronic-Gorcea a obţinut, în ultimii ani, la etapele naţionale ale Olimpiadei de Biologie- menţiune în anul şcolar 2010-2011 (clasa a VII-a), premiul I în anul şcolar 2012-2013 (clasa a IX-a), premiul I în anul şcolar 2013-2014 (clasa a X-a) şi calificarea în lotul lărgit pentru internaţională, iar în anul şcolar 2014-2015 (clasa a XI-a)  – calificare în lotul lărgit pentru internaţională, clasare pe locul 5 după selecţia finală (primii 4 elevi participă la olimpiada internaţională).

Drumea a spus că, în acest an, elevul Nicolae Andronic-Gorcea s-a calificat din nou în lotul lărgit cu 97 de punct şi va participa la un program de pregătire ce se va desfăşura la Facultatea de Biologie a Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, în urma căruia se selecţionează lotul restrâns.

“Trebuie menţionat faptul că Nicu Andronic-Gorcea este calificat şi va participa în perioada următoare la etapa naţională a Olimpiadei Interdisciplinară Ştiinţele Pământului, care se desfăşoară la Râmnicu Vâlcea, în perioada 24-28 aprlie 2016”, a mai spus Drumea.

Inspectorul şcolar sucevean pentru biologie a precizat că un alt elev sucevean, Gheorghe Găitan, din clasa a VII-a, de la Şcoala Gimnazială Bosanci, a obţinut premiul al II-lea la etapa naţională a Olimpiadei de Biologie.

George

Ea a subliniat că elevul Şcolii Gimnaziale din Bosanci s-a calificat, în acest an, şi la etapa naţională a Olimpiadei de Limba română, dar a optat pentru participarea la Olimpiada Naţională de Biologie.

“El este calificat şi la etapa naţională a concursului de geografie Terra şi a mai obţinut în acest an şcolar două menţiuni la etapele judeţene ale Olimpiadei de lingvistică şi Olimpiadei Lectura ca abilitate de viaţă”, a mai spus inspectorul şcolar Mariana Drumea

(Liliana Bujdei).


Intră acum și în grupul de