Acasă Actualitate Elev al Liceului Tehnologic Dumbrăveni, clasat pe primul loc la Olimpiada Naţională...

Elev al Liceului Tehnologic Dumbrăveni, clasat pe primul loc la Olimpiada Naţională de Educaţie Tehnologică


Intră acum și în grupul de

Elevul Marian Galan din clasa a opta de la Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” Dumbrăveni s-a clasat pe locul I la etapa naţională a  Olimpiadei de Educaţie Tehnologică, desfăşurată la Iaşi, în perioada 18-22 aprilie 2016.

Bolohan Romeo Marian Galan



Potrivit profesorului îndrumător Romeo Bolohan, de la Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” Dumbrăveni, elevul Marian Galan a obţinut 100 de puncte la proba practică şi 98 de puncte la proba teoretică, având cel mai mare punctaj din concurs, 99 de puncte.

“Proba teoretică a avut loc în ziua de 19 aprilie şi a constat dintr-un set de întrebări cu diferiţi itemi, în urma căreia Marian a obţinut cel mai mare punctaj din concurs (98 de puncte), iar a doua probă, cea practică, a avut loc în ziua de 21 aprilie când finaliştii fiecărui judeţ din clasa a VIII-a au fost solicitaţi să realizeze o machetă cu 5 instalaţii inepuizabile. În urma acestei probe, Marian Galan a obţinut nota 10.00 cu cea mai frumoasă şi corectă machetă şi cel mai corect răspuns la celelate solicitări prezentate la olimpiadă”, a spus profesorul Bolohan.

El a precizat că este pentru prima dată când judeţul Suceava obţine locul I la clasa a VIII- a la etapa naţională a Olimpiadei de Educaţie tehnologică.

Romeo Bolohan a reamintit că, anul trecut, un alt elev sucevean, Rafael Barac Bologa, de la Şcoala Gimnazială nr.1 Suceava s-a clasat pe locul I la această olimpiadă.

De precizat este că la etapa naţională a Olimpiadei de Tehnologii pentru clasele V-VIII judeţul Suceava a fost reprezentat, în acest an, de patru elevi.

(Liliana Bujdei)

Bolohan Romeo Marian Galan


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version