Rugbi. Divizia Nationala : Victorie cu gust amar. CSM Bucovina Suceava a invins RCM Timisoara fara bonus si nu mai are sanse la play-off!


Intră acum și în grupul de

CSM Bucovina Suceava – RCM Timisoara  18 – 14 

Rugbistii de la CSM Bucovina Suceava au învins pe RCM Timisoara, scor 18-14, dar cu toate acestea nu mai au sanse de a accede în play-off-ul Diviziei Nationale. Sucevenii lui Constantin Vlad ar fi avut nevoie de o victorie cu bonus pentru a mai spera la locurile 1-6.

Baza sportiva “Unirea” a gazduit, sâmbata, una dintre cele mai frumoase partide ale sezonului regulat din Divizia Nationala. Timisoara putea face pasul spre play-off daca învingea, iar CSM Suceava mai pastra sperante, minime, ce-i drept, la acelasi play?off, daca învingea cu bonus. În aceste conditii a iesit o partida extrem de disputata si cu rasturnari de scor.

Dupa 6-0 pentru suceveni în prima parte, puncte semnate de Ignea din lovituri de pedeapsa,  scorul pauzei a fost 7-6 pentru RCM Timisoara, echipa care a început în forta si repriza a doua. Un eseu timisorean a dus echipa de pe Bega în avantaj cu 14-6 si se parea ca oaspetii au acontat play-off-ul. Nu au fost însa de acord sucevenii. “În partea a doua am introdus echipa de interventie. Au intrat Negru, Borta, Croitoru si am marcat 12 puncte”, spune Constantin Vlad, antrenorul Sucevei. La prima atingere de balon, Viorel Negru culca mingea în terenul de tinta al banatenilor, dar transformarea este ratata de Conachi.

Ignea s-a accidentat si a fost nevoit sa paraseasca terenul, arbitrajul nu a adus nici macar acel 5% cuvenit gazdelor si astfel întâlnirea a capatat accente dramatice. Cu 8 minute înainte de finalul partidei, timisorenii au comis o gafa monumentala de care a profitat Bursuc (unul dintre cei mai buni oameni de pe teren), care a culcat balonul între buturile adverse. Flutur a reusit transformarea. A fost la final 18-14 pentru CSM Bucovina Suceava, victorie în care bonusul a ramas la oaspeti.

“Ne-am batut singuri. Am ratat mult, mai ales penalitati. Uvertura nu a fost deloc în picior, a gresit si la o gramada si acolo am luat un eseu decisiv. Eram siguri de victorie si puteam sa ne calificam acum în play-off. O vom face însa saptamâna viitoare”, explica Danut Borzas, antrenorul Timisoarei. “Este o victorie muncita a echipei noastre. Îi felicit pe baieti pentru ca au reusit sa câstige. Timisoara putea sa învinga daca nu rata atâtea penalitati. Am avut însa echipa de interventie si am câstigat în partea a doua”, a sintetizat Constantin Vlad.

Dupa acest joc, RCM Timisoara ramâne pe locul 3 cu 18 puncte, Iasiul este pe 4 cu 15 puncte, iar formatia noastra pe 5, cu 14 puncte. Teoretic, primele doua au sanse sa urce în play-off de pe locul 3, însa acum totul depinde de meciul direct din ultima etapa dintre Timisoara si Iasi. 

RCM Timisoara are în mod cert prima sansa la play-off, pentru ca trebuie sa învinga în ultima etapa pe Poli Iasi, meci pe care îl joaca acasa. În plus, si un egal le este favorabil si le aduce play?off-ul.

Poli Iasi are unica sansa a unei victorii în ultima etapa în fata Timisoarei. Chiar daca învinge fara bonus, iar Timisoara ia bonus, tot Iasiul se califica, pentru ca acestia au câstigat meciul tur, cu 8-6.

Din pacate, pentru CSM Bucovina Suceava nu mai sunt sanse, chiar daca în ultima etapa învinge cu bonus si face 19 puncte. Daca meciul Timisoara – Iasi se încheie egal, timisorenii fac 20 de puncte si îi depasesc pe suceveni. O situatie interesanta ar fi daca învinge Iasiul fara bonus sau chiar daca învinge Iasiul fara bonus si Timisoara ia bonus. În acest caz, Suceava ar ajunge la egalitate de puncte, 19, fie doar cu Iasi, fie si cu Iasi si cu Timisoara. Rezultatele directe, urmatorul criteriu, îi dezavantajeaza însa pe suceveni. Ei au facut 12-10 si 10-17 cu Iasi, alaturi de 18-14 si 25-34 cu Timisoara.

Pentru CSM Bucovina Suceava au evoluat: St. Rusu, Croitoru, Patenschi, Nichiforiuc, Stângu, Ignea, Conache, Flutur, Bursuc, Tuchlei, Borta, Preutescu, Negru, O. Soloniuc, Cretuleac si Lupei.

Etapa a IX-a

CS Poli Agro Iasi – CSA Steaua Bucuresti   10-50

CSM Bucovina Suceava – RCM Timisoara    18-14

RC Farul Constanta – CFR CSU M Brasov    79-3

Clasament

1.       CSA Steaua             9        9        0        0        476-70          8pb     44p

2.       Farul Constanta        9        8        0        1        359-52          7pb     39p

3.       RCM Timisoara          9        3        0        6        151-235        6pb     18p

4.       Poli Agro Iasi            9        3        0        6        91-216          3pb     15p

5.         CSM Suceava           9          3          0          6          158-310         2pb     14p

6.       CFR Brasov              9        1        0        8        60-412          0pb     4p

Etapa a X-a (sâmbata, 1 decembrie)

CSA Steaua Bucuresti – RC Farul Constanta (Stadion “Steaua”, ora 10)

RCM Timisoara – CS Poli Agro Iasi (Stadion RCM, Ora 10)

CFR CSU M Brasov – CSM Bucovina Suceava (Stadion CFR, Ora 10)


Intră acum și în grupul de