Elevi ai Şcolilor nr. 9 şi nr. 4 din Suceava au participat la o acţiune de educaţie ecologică în două arii naturale protejate


Intră acum și în grupul de

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, elevi de la Școala Generală Nr. 9 “Ion Creangă” Suceava și de la Școala Generală Nr. 4 Suceava au vizitat Fânețele Seculare Ponoare și Fânețele Seculare Frumoasa pe care APM Suceava le deține în custodie şi au participat la o activitate de educație în domeniul protecției mediului, derulată în contextul promovării celor două arii naturale protejate și a săptămânii Școala altfel, în perioada 18 – 22 aprilie 2016.

Ponoare

Sursa citată precizează că au fost distribuite elevilor materiale instructive în domeniul ariilor naturale protejate, respectiv agende de teren intitulate “Jurnalul micului biolog”, cu informații despre Fânețele Seculare Ponoare și Fânețele Seculare Frumoasa, imagini cu specii de plante și animale pe care elevii trebuiau să le identifice, semne de carte cu Calendarul evenimentelor ecologice și mesaje referitoare la protecția mediului, dar şţi alte materiale suport pentru educație ecologică (CD, DVD).

Totodată, a fost lansat  şi un concurs de creaţii literare pe tema speciilor identificate în ariile naturale, care vor fi premiate cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, care se sărbătoreşte în data de 5 iunie  2016. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de