”Bucuria de a Dărui”, acțiune de sprijin pentru o familie defavorizată din Liteni


Intră acum și în grupul de

Asociaţia „EUROACTIV” Suceava, Asociaţia Societatea pentru Egalitate de Gen „SEG” Suceava, Ocolul Silvic Bisericesc Ilişeşti, și Asociatia „Plai Străbun” Pârteştii de Jos, în parteneriat cu Palatul Copiilor Suceava și Asociația „Alecs Group” Suceava, au organizat marți, în cadrul Campaniei „Vestitorii Primăverii”, acţiunea „Bucuria de a Dărui”, ce a constat în sprijinirea unei familii defavorizate din orașul Liteni, compusă dintr-o mamă și cei cinci copii ai săi.

Voluntarii asociațiilor enumerate mai sus, împreună cu profesorii prezenți, au adus acestei familii ajutoare materiale (parchet și mașină de spălat) alimentare, îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă personală.

actiune Euroactiv (1)

Într-un comunicat al organizatorilor acestei acțiuni se arată că cei șase membri ai familiei locuiesc într-o fostă magazie a Casei de Copii din localitate, un spațiu fără geamuri, nailonul fiind folosit pe post de sticlă și se încălzeau la o sobă ce scotea fum.

”Voluntarii ONG-ului SEG împreună cu cei ai EUROACTIV se vor mobiliza în perioada de după Sărbătorile de Paște să igienizeze și să reamenajeze acel spațiu”, precizează sursa citată.

Cazul umanitar fost identificat de referentul pe probleme sociale din orașul Liteni împreună cu un voluntar al asociației “EUROACTIV”.

Acțiunea a fost sprijinită de colectivul de cadre didactice al Școlii “Miron Costin” Suceava și de Oscar Wilde Suceava.

actiune Euroactiv (2)

La acțiune au participat: prof. Loredana-Mihaela Ceică (inspector școlar și membru în Consiliul Director al EUROACTIV Suceava), echipa de conducere a Asociației “EUROACTIV” coordonațI de prof. Narcisa-Daniela Ștefănescu și Romeo-Irinel Bolohan – vicepreședinte EUROACTIV, profesoarele Raluca Alexa, Camelia Alexandriuc și Irina Brînzei de la Școala Gimnazială „Miron Costin” din Suceava, directorul Palatului Copiilor – prof. Beatrice Choleva și prof. Petronela Rusu, psih. Constantin Alecsa de la Asociația “Alecs Group” Suceava, ec. Viorica-Luminița Banc – președinta Asociației „SEG” Suceava, Vasilică Vasilovschi de la Ocolul Silvic Bisericesc Suceava, părintele Ilișoi Viorel – președintele Asociației Unităților de Cult Ortodoxe Proprietare de Păduri din Protopopiatul Sucevei, sprijiniți și de voluntarii: prof. Mihai Greciuc, Silvestru Grădinaru, Daniela Ciubotariu, Lavinia Paicu, Andreea-Larisa Sîrbu, Adelin-Codruț Palaghiciuc, Gabriel Ciornei și Ilie Tihulcă, se mai menționează în comunicatul organizatorilor.

 


Intră acum și în grupul de