Controale în bisericile din județul Suceava, înainte de Paște, pentru prevenirea incendiilor. Inspectorii ISU fac instruiri cu personalul bisericesc


Intră acum și în grupul de

Inspectorii ISU Suceava efectuează în această perioadă controale în bisericile din județ pentru a stabili dacă sunt respectate măsurile de prevenire a incendiilor.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat că, premergător Sărbătorilor Pascale, acţiunile inspectorilor ISU Suceava se fac cu precădere la unităţile de cult din judeţ, având în vedere că în această perioadă un număr foarte mare de persoane va păşi pragul bisericilor.

inviere

„Pe timpul controalelor, specialiştii în prevenirea incendiilor vor avea în atenţie dotarea cu stingătoare a lăcaşurilor de cult, menţinerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalaţiilor electrice şi stabilirea zonelor de parcare astfel încât accesul autospecialelor de pompieri să nu fie afectat”, a menţionat Găleată.

El a spus că sunt executate instruiri cu personalul bisericesc, privind protecţia la foc, fiind prezentate măsurile care trebuie respectate înainte, pe timpul şi după terminarea slujbelor, astfel încât aceştia, la rândul lor, să le transmită şi enoriaşilor.

„În această perioadă, echipajele de salvatori din subunităţile operative vor continua acţiunile de recunoaştere la astfel de obiective pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularităţile fiecărei clădiri şi prelucrarea personalului bisericesc asupra asigurării intervenţiei imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere”, a precizat sursa citată.

El a subliniat că ISU Suceava a dispus acordarea sprijinului şi îndrumarea de specialitate personalului ecleziastic, respectiv intensificarea acţiunilor de promovare a mesajului preventiv, pentru liniştea acestei sărbători creştine.

Găleată a reamintit că în urmă cu trei săptămâni în judeţul Suceava a ars o biserică din lemn, veche de 150 de ani, în comuna Burla. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de