Jandarmii suceveni vor fi la datorie în perioada Paștelui

în  perioada premergătoare şi în timpul Sărbătorilor Pascale, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va asigura, alături de efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, măsurile de ordine publică în timpul manifestărilor religioase din judeţ şi a evenimentelor prilejuite de Târgul de Paşte organizat de Consiliul Judeţean Suceava.

IJJ Suceava informează printr-un comunicat de presă că în noaptea de Înviere, 105  jandarmi vor acţiona pentru desfăşurarea în bune condiţii a slujbelor religioase organizate la un număr de 38 de lăcaşuri de cult din judeţ, printre care şi mănăstirile Dragomirna, Putna, Voroneţ, Suceviţa, Humor şi Moldoviţa.

jandarmi Paste

”Pe lângă efectivele destinate pentru desfăşurarea în siguranţă a acestor manifestări, 80 de jandarmi vor acţiona zilnic în cadrul dispozitivelor de menţinere a ordinii publice organizate în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava în localităţile în care funcţionează structuri de jandarmerie, activitatea acestora având un caracter preponderent preventiv.

Activităţile jandarmilor vor viza în principal prevenirea încălcării normelor de convieţuire socială, monitorizarea şi descurajarea grupurilor care tulbură ordinea şi liniştea publică, precum şi depistarea şi sancţionarea celor care săvârşesc fapte antisociale”, arată sursa citată.

În comunicat se mai precizează că în intervalul 30 aprilie – 3 mai 2016 a.c., posturile de jandarmi montane din localităţile Gura Humorului, Frasin, Suceviţa, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Broşteni vor intensifica acţiunile pe traseele turistice, în zona unităţilor de cazare şi a locurilor de agrement, fiind pregătite să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

”Aproximativ 50 de jandarmi montani vor acţiona zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, precum şi salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate”, menționează sursa citată.

De asemenea, împreună cu reprezentanţii Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu, jandarmii vor desfăşura acţiuni preventive de verificare în arealele predispuse la activităţi de picnic, se mai arată în comunicatul transmis de IJJ Suceava. (Irina Lițu)